Yes, Yes, Yes – KIF sejrede i gigant-drama


Af Ole Maass

Det var så vildt, vanvittigt og vidunderligt. Fire sekunder før tid hamrede en uimodståelig Peter Balling sit tiende mål i nettet og sikrede dermed KIF en hårdt tilkæmpet 29-28 sejr over TTH Holstebro.

Sejren betyder, at KIF undgår den direkte nedrykning fra HTH-ligaen, og holdet slutter som nummer 12 og får dermed ét point med over i nedrykningsspillet – og den direkte nedrykning blev dermed overladt til TMS Ringsted. En grum skæbne for sjællænderne, som for andet år i træk rykker ned efter en afslutning i de allersidste sekunder.

Men tilbage til det, der endte som en kæmpefest i Sydbank Arena lørdag sidst på eftermiddagen. Det er det håndbold kan. Drama, stolpeskud, afgørende redninger, og i Kolding kan vi så også noget helt specielt. Når ”lokummet brænder” kan vi få 4423 tilskuere i hallen for at bakke KIF-drengene op. Og KIF's tilskuere ved, hvornår de skal juble og hvornår de skal buhe. Det så vi denne eftermiddag, hvor publikum i den grad lavede ”Veszprem-stemning” og gav den hele armen som KIF's ottende mand. Det var en fremragende præstation af publikum.

En fremragende præstation blev også leveret af KIF-spillerne. Med Chris Jørgensen som den helt store kreatør og en stærk afslutter og med en overdådigt spillende Peter Balling, som bankede den ene perle efter den anden i kassen, havde KIF'erne i store dele af kampen en lille beskeden overhånd. KIF spillede klogt og med en lille fejlmargin. Forsvaret stod fremragende i store dele af kampen, og i målet leverede Tim Winkler og Agust Eli Björgvinsson også de redninger, som gjorde at KIF'erne var et mulehår foran.

Med 18 minutter tilbage af kampen bragte TTH's højre fløj Rasmus Kier dog gæsterne i front for første gang – 19-20. KIF'erne bevarede roen og fik udlignet og igen bragt sig i front, og det tætte parløb fortsatte til sidste sekund. Forløsningen kom, da Peter Balling scorede til 29-28 med fire sekunder igen. Otte sekunder før tid brændte Jens Svane et vip ind i feltet. Mats Gordon Krog var hurtig til at samle returbolden op. Han sendte den videre til Balling, som scorede det altafgørende mål.

Hos KIF var der mange store præstationer. Mats Gordon Krog leverede en stærk kamp. Jens Svane sled og slæbte som altid, og i forsvaret blev der leveret fight og kvalitet i massevis fra Vetle Rønningen, Benjamin Pedersen og Daniel Guldsmed. Spillere som Jesper Meinby og Andreas Flodman bidrog også til den samlede præstation, mens én af KIF's normalt stærke profiler, Thomas Boilesen denne lørdag eftermiddag fik en mindre rolle i KIF-sejren.

Sejren betyder, at KIF slutter på 12. pladsen i ligaen og får 1 point med over i kvalifikationsspillet, Og vi ved allerede nu, at KIF lægger ud lørdag den 23. april med en hjemmekamp mod Nordsjælland Håndbold. Fire dage senere spiller KIF ude mod Lemvig Thyborøn, mens KIF den 4. maj spiller ude mod Sønderjyske og slutter kvalifikationssspillet med endnu et gigantbrag, hvor TTH Holstebro igen kommer til Kolding for at møde KIF.

Til de kommende kvalifikationskampe skal KIF'erne gerne igen have 3000-4000 tilskuere på lægterne. Lørdag eftermiddag så vi med al ønskelig tydelighed, hvad en så fantastisk opbakning betyder.

Matchfakta:

KIF Kolding-TTH Holstebro: 29-28 (15-14)

Målscorere:

KIF: Peter Balling, 10, Chris Jørgensen, 7, Mats Gordon Krog, 5, Daniel Guldsmed, Jens Svane og Andreas Flodman, hver 2 samt Benjamin Pedersen, 1 mål.

TTH: Magnus Bramming, 6, Jonas Gade, 5, Allan Damgaard, Rasmus Kier, Frederik Tilsted og Jesper Munk, hver 3 mål, Nikolaj Markussen og Jonas Porup hver 2 mål samt Mathias Porsholdt, 1 mål.

Udvisninger: KIF: 1, TTH: 3

Redninger:

KIF: Tim Winkler: 10/29 (34,48 procent), Agust Eli Björgvinsson: 3/11 (27,27 procent).

TTH: Josip Cavar: 4/14 (28,57 procent), Ronnie Nicolaisen: 7/23 (30,43 procent).

Dagens Man of the Match:

KIF: Peter Balling, TTH: Magnus Bramming

4423 tilskuere i Sydbank Arena Kolding

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere