Vigtig KIF-sejr i Ringsted trods skadeshelvede


Foto: Photo-andersen.dk

Af Ole Maass

Et decimeret KIF Kolding-mandskab leverede en flot holdpræstation, da holdet lørdag eftermiddag i Ringsted sikrede sig sæsonens første sejr, som blev på 33-30 over TMS Ringsted efter en KIF-føring på 16-15 ved pausen.

KIF'erne stillede som bekendt op uden de to langtidsskadede, bagspiller Erik Toft og stregspiller Jonas Tiedemann, men derudover var KIF's anden norske landsholdsspiller Sander Øverjordet heller ikke på banen i Ringsted. Han døjer med eftervirkningerne efter sin fodoperation. Og for at det ikke skal være løgn kommer KIF Kolding også til i de næste måneder at undvære to andre store profiler. I den seneste hjemmekamp mod Sønderjyske sprang KIF's forsvarsstyrmand Vetle Rønningen et ledbånd i hånden. Vetles hånd var stærkt tapet op til kampen i Ringsted, og Vetle tog en stor tørn i forsvaret, ligesom han scorede to mål fra stregen og på kontra, men i næste uge skal Vetle opereres i hånden.

-Og så er han ude de næste fire måneder, konstaterer KIF-træner Kristian Kristensen efter lørdagens sejr i Ringsted.

-Det siger sig selv, at det er en stor svækkelse, tilføjer KIF-træneren.

Dermed er KIF's skadesproblemer langt fra overstået. Nytilkomne Martin Risom står foran en operation for sportsbrok, og han var kun med i slutningen af lørdagens kamp, hvor han lavede et vigtigt mål på gennembrud.

Og grunden til, at Risom overhovedet kom på banen var, at en storspillende Oliver Norlyk i sin sidste aktion fik en fodskade, så han måtte gå ud. Forinden havde Norlyk spillet en blændende kamp med ti mål på 12 forsøg. Vi har hele tiden vidst, at Norlyk har et kæmpe potentiale – det fik han i den grad vist lørdag eftermiddag. Lad os håbe, at hans skade ikke er mere alvorlig end, at han kan være med i de kommende kampe.

Kristian Kristensen slår fast, at det var en stærk holdpræstation KIF'erne leverede. I forsvaret var det Vetle Rønningen, Jens Svane, Oliver Norlyk og tyske Robert Timmermeister, som tog det store slæb. Netop Timmermeister fik også sit gennembrud som KIF-spiller i angrebet, hvor han lavede fem gode mål. Vigtige roller i slutfasen fik også Pelle Boesen, som leverede et par målgivende assist samt målmand Magnus Brandbyge, som havde et par uhyre vigtige redninger, da KIF leverede et vildt comeback og i de sidste seks et halvt minut gik fra at være bagud med 29-27 til at score seks mål i træk og dermed vinde med 33-30.

Sådan en sejr giver moral og tro på tingene, og det bliver der brug for, når KIF'erne næste lørdag – den 23. september, kl. 16.10 – møder de danske mestre fra GOG. KIF får også i den grad brug for tilskuernes opbakning, og derfor skal alle mand af hus i Sydbank Arena næste lørdag. Denne lørdag fik KIF'erne – som sædvanligt – fremragende opbakning fra de medrejsende fans fra KIF's fanklub, Den Gyldne Hånd.

Matchfakta:

TMS Ringsted-KIF Kolding: 30-33 (15-16)

Målscorere:

TMS: Tobias Nielsen, 9, Joakim Møller, 4, Oliver Wosniak, Nicolai Colunga, Mark Nikolajsen og Frederik Horn, hver 3, Emil La Cour og Anders Agger, hver 2 samt Christoffer Dreyer, 1 mål.

KIF: Oliver Norlyk, 10, Bjarke Christensen, Robert Timmermeister og Benjamin Pedersen, hver 5, Viktor Nevers, Vetle Rønningen og Jens Svane, hver 2, Andreas Elbek og Martin Risom, hver 1 mål.

Redninger:

TMS: Tobias Lantz: 4/17 (23,53 procent), Andreas Haagen, 3/23 (13,04 procent)

KIF: Magnus Brandbyge:10/37 (27,03 procent)

Udvisninger:

TMS: 2, KIF: 3

Tilskuere:

675 i Poul Christensen Arena i Ringsted.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere