Uhyre vigtig mandagskamp for KIF


Af Ole Maass

Man behøver ikke være håndbold-ekspert for at kunne se betydningen og vigtigheden af lokalopgøret mandag aften i Sydbank Arena i Kolding mellem KIF Kolding og Ribe-Esbjerg HH.

Et blik på stillingen i ligaen, hvor KIF lige nu ligger på en nedrykningsplads med tre point for syv kampe og gæsterne fra Ribe-Esbjerg ligger på niendepladsen med seks point for lige så mange kampe, fortæller alt om vigtigheden af kampen.

KIF kan med en sejr rykke op i hælene på Ribe-Esbjerg, mens vestjyderne modsat med en sejr kan skabe et hul på fem point til KIF og rykke op i ligaens midterfelt.

KIF-træner Andreas Toudahl er da også klar over betydningen af kampen, men slår samtidig fast, at han og spillerne lige nu ikke fokuserer på stillingen i ligaen.

-Men det siger sig selv, at vi nu efter at have mødt de fleste af holdene i den øverste ende af tabellen skal til at have nogle point, når vi møder holdene fra den nederste ende af rækken. Ribe-Esbjerg har et stærkt hold, og for os bliver den spillemæssige udfordring, at vi kommer til at stå over for deres 5-1 forsvar. Det skal vi finde løsningerne til at spille uden om, og det bliver én af nøglerne til et godt resultat mod Ribe-Esbjerg, understreger Toudahl.

I gæsternes offensive forsvar er det oftest bagspilleren Torben Petersen, som ligger fremme og er skarp til at opfange modstandernes afleveringer. Torben Petersen med en mangeårig fortid i Aarhus GF er også sammen med den svenske veteran Jonas Larholm og norske William Aar drivkræfterne i gæsternes angrebsspil, hvor der bydes på masser af skudkraft, som kræver at KIF-spillerne i forsvaret kommer frem og lægger nogle tacklinger for at kunne dæmme op for det.

-Det siger sig selv, at nøglen til at vinde kampen i høj grad er i forsvarsspillet, og her skal vi lige lægge nogle procenter til, konstaterer Andreas Toudahl.

KIF-træneren håber også, at KIF's hjemmepublikum er klar til at lægge nogle procenter på.

-Vi har brug for opbakningen fra vort trofaste hjemmepublikum. Vi har ofte mærket, at vore tilskuere med deres opbakning i hele kampen kan være med til at tippe tingene til vores fordel. Det har vi i høj grad brug for mandag aften, siger Andreas Toudahl.

Kampen mellem KIF Kolding og Ribe-Esbjerg HH fløjtes i gang klokken 20.00. Kom i god tid i hallen til dette vigtige sydjyske lokalopgør.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere