Udfordret KIF-hold tabte klart i Holstebro


Af Ole Maass

Nu er der ingen grund til at male en vis herre – Fanden selv – på væggen, når der kun er spillet seks kampe af den igangværende sæson i mændenes håndboldliga. Men onsdag aftens udekamp i Holstebro viste klart, at KIF Koldings skadesplagede ligahold lige nu har store udfordringer og lige nu har udsigt til en periode i bunden af ligaen efter nederlaget på 38-29 til et godt spillende TTH-hold.

Kampen viste, at KIF'erne både har store problemer i forsvarsspillet, for få målmandsredninger og samtidig for mange fejl og dårlige afslutninger i angrebet. Og så bliver det naturligvis svært at vinde håndboldkampe.

KIF'erne var med til stillingen 10-9 efter tyve minutters spil. Så fulgte en fejlaflevering og en tabt bold, og så scorede et godt spillende TTH-hold tre mål på ét minut – og så var KIF bagud med 13-9.  Ved pausen var TTH foran med fem mål – 18-13 – og på det tidspunkt var der ikke rigtig antydning af, at KIF'erne kunne vende den kamp.

Efter pausen fik KIF'erne indhentet lidt af det tabte, da først Oliver Norlyk på langskud og efterfølgende Benjamin Pedersen fra stregen fik reduceret til 18-15. Men så fulgte igen en periode med tekniske fejl og dårlige afslutninger fra KIF, og så øgede hjemmeholdet føringen til seks mål – og efter knap ti minutters spil scorede en stærkt spillende Nikolaj Enderleit på gennembrud til 24-17. Det begyndte at ligne en tidlig afgørelse på kampen. Og da der med 16 minutter tilbage af kampen stod 28-17 til TTH var kampen for alvor afgjort.

Der var flere indlysende årsager til, at det gik så galt. TTH-målmand Sander Heieren endte med 16 redninger og en redningsprocent på 38. KIF's to keepere Magnus Brandbyge og Rasmus Døssing endte med tilsammen fem redninger. Hos hjemmeholdet var den tidligere KIF'er, Nikolaj Enderleit knivskarp med ni mål, men også spillere som Thomas Damgaard og Nikolaj Markussen havde KIF-forsvaret svært ved at dæmme op for. Og så var hjemmeholdets fløjspillere Kevin Gulliksen og Frederik Bjerre træfsikre fra hver sin fløj.

Hos KIF var der også spillere, som lyste op i mørket. Viktor Nevers scorede fem mål på seks forsøg. Erik Toft kom ind og hamrede tre projektiler i kassen. Mathias Hedegaard kæmpede stærkt i begge ender af banen og endte også med at score fire mål på seks forsøg, og så fortjener unge Victor Lyngsø ros, da han kom ind i slutningen af kampen og scorede to mål på lige så mange forsøg.

Det var et nederlag, der sved, men lige nu er der ingen grund til panik eller forhastede konklusioner. Som KIF-træner Kristian Kristensen sagde på TV2 Sport efter kampen handler det om, at KIF'erne skal hjem og arbejde på at forbedre de relationer, som lige nu er usikre og som er en følge af seks skadede stamspillere, som har ført til at nye spillere skal have større roller. Som jo også har haft som konsekvens, at KIF har hentet to nye spillere i form af Jonas Fuglsbjerg og Mathias Hedegaard, som naturligt nok endnu ikke er spillet ind på holdet.

Og for os, som følger tingene udefra handler det nok også om, at vi lige nu skal dæmpe forventningerne og i øvrigt blive ved med at bakke spillerne 100 procent op. Ægte fans er med i både med- og modgang.

Matchfakta:

TTH-KIF Kolding: 38-29 (18-13)

Målscorere:

TTH: Nikolaj Enderleit, 9, Kevin Gulliksen, 6, Frederik Bjerre, 5, Nikolaj Markussen og Thomas Damgaard, begge 4, Miha Zvizej, 3, Mathias Smed, Jonas Gade, Magnus Bramming, Jonas Jepsen, Nicolaj Nørager, Christoffer Cichosz og Sander Heieren, hver 1 mål.

KIF: Viktor Nevers og Oliver Norlyk, hver 5, Mathias Hedegaard, 4, Erik Toft og Benjamin Pedersen, hver 3, Victor Lyngsø og Jens Svane, hver 2, Peter Lund, Jonas Fuglsbjerg, Robert Timmermeister, Andreas Elbæk og Bjarke Christensen, hver 1 mål.

Udvisninger:

TTH: 4, KIF: 1

Redninger:

TTH: Sander Heieren: 16/42 (38,10 procent), Josip Cavar: 0/3

KIF: Magnus Brandbyge: 3/21 (14,29 procent), Rasmus Døssing: 2/19 (10,53 procent)

1723 tilskuere i Gråkjær Arena i Holstebro

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udvikliet af Magio - web med mere