To-cifret nederlag til stærke fynske skytter


Af Ole Maass

Lad det være sagt – og skrevet – med det samme. Det er ikke et hold som GOG's danske mestre det nuværende skadesplagede KIF Kolding-mandskab skal måle sig med. Derfor var det da heller ikke en ”katastrofe” at tabe med 25-37, som KIF'erne gjorde tidligt lørdag aften i tv-kampen i Sydbank Arena mod GOG.

Nu er ordet ”katastrofe” jo lidt voldsomt at bruge i sammenhæng med håndbold, så skal vi ikke bare nøjes med at konstatere, at selv et skadesplaget GOG-hold uden blandt andre playmaker Morten Olsen var en klasse eller to over et KIF-hold, som sådan set langt hen ad vejen leverede en respektabel indsats, men manglede parader i forsvaret og samtidig lavede for mange tekniske fejl og dårlige afslutninger i angrebsspillet. Og når GOG så råder over ligaens to måske allerstørste angrebsprofiler, Emil Madsen på højre back og Aron Mensing på venstre back – ja, så skal det blive svært – og det blev det.

Emil Madsen med 12 mål på 16 forsøg og Mensing med 7 mål på 12 forsøg er verdensklassespillere. Ikke så underligt, at Madsen skal spille i THW Kiel i næste sæson, og man gætter næppe meget forkert, hvis Mensing inden så længe får et tilbud fra en anden tysk topklub, fra FC Barcelona, Veszprem eller en anden europæisk storklub. Han er næppe i GOG i næste sæson...

Tilbage til lørdagens kamp. KIF'erne lagde stærkt ud og fulgte fint med til stillingen 12-14, da der manglede godt fire minutter af 1. halvleg. Så fulgte desværre i de sidste minutter af 1. halvleg et par stolpeskud, en afbrænder og en teknisk fejl, og så kunne fynboerne gå til pause med en fem måls føring – 12-17 efter en ellers jævnbyrdig 1. halvleg.

KIF's to debutanter, Mathias Hedegaard på stregen og venstre back Jonas Fuglsbjerg kom ind og satte et fint aftryk. Hedegaard med en god indsats i forsvaret, med tre scoringer og et tilkæmpet straffekast – men også et par afbrændere. Jonas Fuglsbjerg med et godt mål på et underhåndsskud.

GOG'erne kunne være mest tilfredse, da de gik til halvleg. De havde fået slået et hul til KIF, og desværre skulle vi kun otte-ni minutter ind i anden halvleg, før hullet var på syv-otte mål til GOG. Det var forårsaget af for mange KIF-afbrændere, og i syv mod seks-spillet var for mange dårlige afslutninger også skyld i en håndfuld fynske scoringer i tomt KIF-mål – og dermed blev nederlaget unødvendigt stort. Men samtidig må man også bare konstatere, at fynboerne har høj klasse. Der er en grund til, at de er danske mestre.

Hos KIF var der også lyspunkter. Tyske Robert Timmermeister kæmpede godt i forsvaret og var KIF's største profil i angrebet med syv mål på ti forsøg. I målet leverede Magnus Brandbyge også en respektabel indsats med en redningsprocent på 30 – uden at han fik voldsomt meget hjælp af forsvaret. Og så kom debutanten Mathias Hedegaard også ind med noget tænding og fight – omend dommerne mente, at han to gange i første halvleg var lidt for meget tændt, da han fik to udvisninger.

For KIF'erne – og vi andre – gælder det om at se fremad, for allerede på onsdag venter en ny kamp, hvor betingelserne for at få point forhåbentlig er bedre, selvom en udekamp i Holstebro altid er en vanskelig opgave. KIF møder således TTH Holstebro på onsdag den 27. september, klokken 20.00 i Gråkjær Arena, og lad os håbe, at KIF'erne ved den lejlighed stepper op i forsvaret og minimerer de tekniske fejl og dårlige afslutninger.

Matchfakta:

KIF Kolding-GOG: 25-37 (12-17)

Målscorere:

KIF: Robert Timmermeister, 7, Mathias Hedegaard, 3, Peter Lund, Bjarke Christensen, Jonas Fuglsbjerg, Jens Svane, Oliver Norlyk og Andreas Elbæk, hver 2, Benjamin Pedersen, Viktor Nevers og Frederik Bay, hver 1 mål.

GOG: Emil Madsen, 12, Aron Mensing, 7, Nicolai Pedersen, 6, Henrik Jakobsen og Kasper Kildelund, hver 3, Oskar Vind, 2, Anton Lindskog, Alexander Blonz, Simon Humlegaard og Christian Bonde Povlsen, hver 1 mål.

Udvisninger:

KIF: 3, GOG: 4

Redninger:

KIF: Magnus Brandbyge: 12/40 (30 procent), Rasmus Døssing: 1/6 (16,67 procent)

 

GOG: Tobias Thulin: 13/30 (43,33 procent), Matthias Dorgelo: 0/8 (0 procent)

Dagens Man of the Match:

KIF: Robert Timmermeister, GOG: Emil Madsen

Dagens tilskuertal:

2345 tilskuere i Sydbank Arena

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere