Øverjordet og Toft i VM-kvartfinale mod Spanien


Foto: NTB

Af Ole Maass

KIF Koldings to norske landsholdsspillere Sander Øverjordet og Erik Toft kan onsdag klokken 20.30 se frem til at skulle spille VM-kvartfinale mod Spanien.

Det er realiteten efter, at et stærkt spillende norsk landshold mandag aften vandt med 28-26 over et tysk landshold, som også leverede en stærk præstation og nu skal spille VM-kvartfinale mod Spanien.

Både Sander Øverjordet og Erik Toft bidrog til den norske sejr. Øverjordet leverede i første halvleg en fremragende præstation, da han fik cirka et kvarters spilletid som spilstyrer på det norske hold, da holdets store profil Sander Sagosen skulle have pause. Sander Øverjordet scorede tre gange på fire afslutninger – både på gennembrud og langskud, og dermed stemplede han for alvor ind i turneringen.

For Erik Tofts vedkommende var det i lidt højere grad en pose blandede bolsjer. Toft har jo som følge af sin lyskeskade, som han er blevet opereret for, siddet ude det meste af efteråret. Og timingen er der endnu ikke helt kunne man se på de cirka ti minutter på banen han fik mandag aften. Toft havde en enkelt afslutning, som ikke gav mål, men han havde også en assist ind til stregen, som gav Norge straffekast. I Norges mellemrundekamp lørdag aften, hvor holdet besejrede Qatar med 30-17 var Øverjordet oversidder, mens Toft fik masser af spilletid. Her lavede han et enkelt mål på fem afslutninger, og her kunne man også se, at han har et stykke vej endnu til at nå sit topniveau.

Med på det norske landshold er i øvrigt også den tidligere KIF-stregspiller Petter Øverby, som har en stor rolle i det norske midterforsvar. Øverby, som nu spiller i THW Kiel, scorede to gange mandag aften mod Tyskland, men leverede også en solid forsvarsindsats.

Toft, Øverjordet og Øverby spiller på et uhyre stærkt norsk landshold, som bestemt ikke er uden muligheder for at besejre Spanien og dermed booke billet til semifinalen. Ikke mindst hvis den tidligere GOG-målmand Thorbjørn Bergerud står lige så fremragende som han gjorde mandag aften, da Tyskland blev besejret.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere