Kristian Kristensen: – Det er den vildeste kulisse jeg har oplevet i Danmark


Af Ole Maass

Efter sæsonens nok vildeste håndboldkamp – KIF-sejren på 29-28 over TTH Holstebro i lørdags, som sikrede at begge klubber undgik den direkte nedrykning til 1. division, holdt KIF-spillerne et par velfortjente fridage søndag og mandag. Men tirsdag formiddag var KIF-spillerne og trænerteamet Kristian Kristensen og Torben Sørensen igen tilbage på træningsbanen i Sydbank Arena. Efter træningen tog vi en snak med KIF's cheftræner, hvor vi både gjorde status over kampen mod TTH og kiggede frem mod de kommende kampe i kval-spillet til ligaen.

I spillede sæsonens vigtigste kamp i lørdag. Måske også sæsonens bedste kamp. Hvad var det, der gik op i en højere enhed for jer i kampen mod TTH?

 

-Det var mange ting. På forhånd havde vi en god ro og tro på, at vi kunne løse opgaven. Som jeg så det var det for os ikke et issue, at vi skulle være lammede af nerver. I kampens første kvarter var vi ovenpå, og alle spillere bød ind. Så kom vi lidt i et dødvande og havde nogle problemer angrebsmæssigt. I bagklogskabens lys skulle vi nok være gået over til 7-6 spillet lidt tidligere. Men spillerne var gode til at håndtere den plan vi havde lagt. Vi kunne dog ærgre os over, at vi kun førte med et enkelt mål ved pausen efter en første halvleg, hvor vi selv havde følelsen af, at vi havde styret kampen. I anden halvleg er vi mere pressede. Vi spillede jo helt bevidst med en smal besætning og trak store veksler på få spillere. Men vi stod godt i forsvaret, og vi spillede klogt i angrebet. Da vi kom bagud i anden halvleg bevarede vi roen, og der er grund til at uddele en kæmpe ros til spillerne. I slutfasen kan det jo gå begge veje, men spillerne var ikke præget af en angst for at fejle, selvom vi var bevidste om konsekvenserne. Det vidner jo også om stort mod at afslutte med et vip i kampens sidste angreb. Det kunne Svane lige så godt have scoret på. Mats Gordon er enormt hurtig til at opfange situationen og sende bolden videre til Balling, og så har han jo både heldet og klassen med fire sekunder igen til at score sejrsmålet. Det var rart, at vi denne gang havde marginalerne på vores side. Der har været en del gange i sæsonen, hvor vi ikke har haft det.

Sæt nogle ord på den kulisse i spillede i i Sydbank Arena med 4423 tilskuere i hallen. Hvor stor en rolle spillede det for jeres sejr?

-Den kulisse er det vildeste jeg nogensinde har oplevet som håndboldtræner i Danmark. Det var outstanding. Den stemning og det tryk publikum i Kolding skabte har enorm betydning. Jeg sagde efter kampen mod Skive til JydskeVestkysten, at den kamp lærte mig, hvad håndbolden betyder i Kolding, men det blev overgået med flere længder med de over 4400 tilskuere vi var i hallen i lørdags. Jeg har som træner flere gange været på Balkan, blandt andet i Skopje, hvor jeg var med FCK's kvinder i en Europa Cup-finale. På Balkan har de nogle andre traditioner, end vi har i Danmark, men den stemning og det tryk vi fik lagt er på et niveau, så det ligger lige for at drage en sammenligning. At man kan skabe sådan en kulisse i Kolding er så også klubbens fortjeneste. Der skal lyde stor kredit til de ansatte i klubben, de frivillige, fanklubben og alle, der arbejder for KIF Kolding.

Efter kampen i lørdags gav dig og Andreas Toudahl hinanden en ordentlig krammer. Det var en fin gestus. Er det fordi I er gode trænerkolleger, eller var det fordi I begge var lettede over, at både KIF og TTH undgik den direkte nedrykning?

-Vi har jo begge været under et voldsomt pres. Det samme har spillerne, og det samme har alle i og omkring begge klubber. I sekunderne efter slutfløjt var det jo for os begge en kæmpe forløsning, og så sagde vi tak for kampen til hinanden. Samtidig med at det også er udtryk for, at vi er gode trænerkolleger. I situationen er jeg også sikker på, at vi glædede os på hinandens vegne over, at den første del af missionen – at undgå den direkte nedrykning – lykkedes for os begge.

Nu skal vi om halvanden uge i gang med kvalifikationsspillet til ligaen med hjemmekampe mod Nordsjælland og TTH og udekampe mod Lemvig og Sønderjyske. Hvad bliver det for nogle opgaver, der venter os?

-Nu skal vi lige trække vejret her i starten af denne uge, og så får spillerne nogle dage fri i påsken, hvor de skal lave noget fysisk træning. Vi ved, at vi langt fra er i mål endnu. I starten af næste uge går vi for alvor i gang med forberedelserne til den første hjemmekamp mod Nordsjælland. Vi ved, at vi får brug for alle ressourcer, og til de kampe skal vi gerne fremstå endnu skarpere. Så vi skal skærpe de ting vi gjorde godt i lørdags mod TTH.

Hvordan ender KIF i det kommende kval-spil?

-Vi skal spille fire knaldhårde kampe mod fire stærke modstandere. Der skal være tryk på til vore hjemmekampe, og for modstanderne skal det ikke være sjovt at komme til Kolding. Jeg vil kun sige så meget, så jeg tror på, at det ikke bliver os, som ender med at skulle spille de sidste og afgørende kval-kampe mod enten HØJ eller Grindsted fra 1. division.

Nu har du været i KIF Kolding siden den 1. februar – i knap 2 1/2 måned. Du blev ansat med det klare mål at sikre klubben fra den direkte nedrykning. Det mål har i nået. Hvis vi skal kigge lidt frem er du vel også KIF-træner i næste sæson?

-Jeg ved det ikke. Jeg kan kun sige så meget, at jeg ikke bliver arbejdsløs. Jeg vil også sige, at jeg er vanvittig glad for at være i Kolding. Både jeg og min familie er blevet taget rigtig godt imod i klubben, og jeg oplever et meget stort engagement fra alle i og omkring klubben.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere