KIF’s gamle gulddrenge er med til EM


Af Ole Maass

Billedtekst: KIF's gamle gulddrenge opstillet til holdfoto i Kastrup Lufthavn onsdag eftermiddag inden afgang til Finland. Bagerst fra venstre: René Stork, Lars Felskov, Otto Mertz, René Smed, Lars Jessen, Michael Kaltoft, Carsten Malmberg, Ole Nielsen og Morten Nielsen. Forrest fra venstre: Henrik Elgaard, Hans Peter Munk-Andersen, John Winther, Kim Andersen, Glenn Jørgensen og Per Højgaard. På billedet mangler Søren Christian Jørgensen, som også er med til EM.

KIF Håndbolds gamle gulddrenge – veteranholdet for spillere mellem 50 og 55 år – er i de kommende dage med til European Master Games i den finske by Tampere. Stævnet, som er et kæmpe veteran-stævne med 29 forskellige idrætsgrene har samtidig status af at være det officielle EM i håndbold for veteraner.

KIF's veteranhold har i årevis været med til at præge EM-stævnerne for veteraner, og to gange er KIF's herrehold blevet Europamestre. Blandt andet i 2009, hvor stævnet blev holdt i Kolding, hvor KIF's hold, som dengang var for spillere over 45 år slog et russisk veteranhold med flere tidligere landsholdsstjerner med 19-12 i finalen.

Én af de spillere, som var med til at vinde EM-guld er KIF's mangeårige anfører Hans Peter Munk-Andersen, som nu i en alder af 59 år stadig er adræt og spændstig og stadig har en feltherres overblik, når han som playmaker fordeler boldene til medspillerne. HP glæder sig til igen at være med til EM-stævnet, hvor KIF-holdet kan se frem til at møde to hold fra Budapest i Ungarn – et hold for spillere fra 45-50 år og et hold for spillere fra 50-55 år. Derudover møder de et finsk veteranhold.

-Der er ikke så mange tilmeldte hold i år, så derfor er rækkerne 45-50 og 50-55 år slået sammen. Det betyder, at vi kommer til at møde en del spillere, som er yngre end os. Så vi sætter ikke næsen op efter at blive Europamestre i år. Det er nok ikke realistisk. På de ungarske hold kan vi godt komme op imod spillere som de gamle stjerner fra Veszprem, Jozsef Eles og cubansk-fødte Carlos Pérez, som vi i gamle dage mødte flere gange i Champions League. Der kan vi godt få kam til vores hår, konstaterer Hans Peter Munk-Andersen.

KIF-holdet har dog også adskillige gamle stjerner med blandt de 17 spillere, som er med på turen til Tampere i Finland, som varer indtil på mandag den 3. juli. Fra KIF's gamle guldhold er spillere som Otto Mertz, John Winther, Lars Jessen, Ole Nielsen, Kim Andersen og altså også HP med. Men derudover er følgende spillere med på KIF's veteranhold: Lars Felskov, som var en stor stregprofil hos Holte IF og GOG, Jesper Christensen, også med en fortid hos Holte IF, Michael Kaltoft, tidligere ligaspiller hos Kolding Håndboldklub, Glenn Jørgensen, målmand Henrik Ellegaard og Morten Nielsen, alle tidligere KIF-spillere, målmand Carsten Malmberg med en fortid hos DHG og HC Odense, René Stork og Søren Jørgensen, tidligere spillere hos Vejle HK, René Smed, tidligere Bjerringbro-spiller samt Per Højgaard, som har slået sine håndboldmæssige folder både hos Tønder SF og i KIF Håndbold.

HP glæder sig til meget andet end at skulle spille håndbold ved Masters-stævnet i Finland.

-Når vi er afsted til de her stævner rundt om i Europa hygger vi os rigtig meget. Vi er meget sociale, så vi drikker nogle øl og har det sjovt sammen. Samtidig er det med til at holde os i gang, og vi holder en masse gode gamle venskaber ved lige, siger HP om det, der er gør, at han og de andre gamle drenge bliver ved med at spille på KIF's veteranhold.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udvikliet af Magio - web med mere