KIF’s gamle drenge blev suveræne Europamestre


Billedtekst: KIF's gamle drenge fik masser af sølvtøj og guldmedaljer med hjem fra Finland, da holdet søndag formiddag vandt EM-finalen med 22-10 over Budapests veteranhold.

Af Ole Maass

KIF's veteranhold for spillere fra 50-55 år gjorde rent bord og vandt suverænt Europamesterskabet, da holdet deltog i det store European Masters Games i den finske by Tampere. Ved stævnet var der deltagere fra hele Europa, og der blev dystet i 29 forskellige idrætsgrene i alt fra karate til kajakroning – og altså også håndbold.

Og her lod de gamle KIF-drenge ingen tvivl tilbage. Søndag formiddag vandt KIF'erne en knusende overlegen 22-10 sejr efter 11-4 ved pausen over veteranholdet med spillere over 50 år fra Budapest.

Forinden vandt KIF'erne de tre indledende kampe med 14-11 over Budapests veteranhold med spillere fra 45-50 år, 12-6 over det Budapest-hold, som KIF'erne også slog i finalen. Den sidste indledende puljekamp blev vundet med 15-11 over et finsk veteranhold. KIF'erne mødte igen finnerne i semifinalen, og her lød sejrscifrene på hele 14-4.

Den mangeårige anfører på KIF's ligahold, Hans Peter Munk-Andersen fortæller i telefonen fra Finland, at KIF'erne lagde grundlaget for finalesejren i kraft af stærkt forsvarsspil, hvor spillere som Ole Nielsen, René Smed og Otto Mertz sørgede for, at de store, tunge ungarske skytter ikke kunne komme igennem – og i KIF-målet havde de to målmænd, Carsten Malmberg og Henrik Elgaard så også tilsammen ti redninger – en redningsprocent på 50 – og dermed var vejen banet for mange kontramål til KIF.

-Glenn Jørgensen på venstre fløj og Kim Andersen på højre fløj løb kontra, og de var træfsikre. Så derfor var der aldrig tvivl om sejren. Vi fik dermed revanche for nederlaget ved EM sidste år, hvor vi tabte til ungarerne, da vi spillede EM i Granollers i Spanien, fortæller Hans Peter Munk-Andersen.

De 17 spillere på KIF-holdet har boet på hotel i Tampere siden torsdag, og mandag flyver de hjem til Danmark efter fem rigtig fine dage ved EM-stævnet i Finland.

-Vi har hygget os rigtig meget. Kampene er blevet spillet i en stor industrihal, og når vi ikke har spillet har vi slappet af og ladet op – og indimellem har vi da også lige slukket tørsten, siger HP med det, der lyder som et skævt smil igennem telefonen.

Og hvordan skal I så fejre EM-titlen?

-Vi skal ud i byen og have noget godt at spise. Og så skal vi holde 3. halvleg. Den er jeg helt sikker på, at vi også er Europamestre i, siger han.

I EM-finalen blev KIF's 22 mål scoret af følgende spillere:
Glenn Jørgensen, 6, Kim Andersen, 4, Otto Mertz, 2, René Smed, 2, Lars Felskov, 2, Jesper Christensen, 2, Hans Peter Munk-Andersen, John Winther, Ole Nielsen og Per Højgaard, hver 1 mål.

Foruden de nævnte spillere kan følgende spillere nu kalde sig Europamestre for veteraner: René Stork, Søren Jørgensen, Morten Nielsen, Michael Kaltoft og Lars Jessen. Sidstnævnte – Lars Jessen – havde i øvrigt tjansen, som hold- og udskiftningsleder på KIF-mandskabet, og det gjorde han godt.

-Jessen trådte i den grad i karakter som en meget karismatisk udskiftningsleder, lyder det fra John Winther, som også lige var med på linjen fra Finland, da HP skulle berette om KIF's EM-triumf i de tusinde søers land.

 

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere