KIF tager imod de svenske vicemestre Ystads IF


Af Ole Maass

Mandag klokken 16.30 kan de koldingensiske håndboldfans endelig se frem til igen at komme i Sydbank Arena og både se KIF Koldings første træningskamp og samtidig få et gensyn med en tidligere stor KIF-profil i form af den svenske legende, Kim Andersson.

Det sker, når KIF Kolding tager imod de svenske vicemestre og Europa Cup-finalister fra Ystads IF.

Det er kun lidt over to måneder siden Ystads IF stod i finalen i den mindste af de tre europæiske klubturneringer, European Cup, hvor holdet tabte sammenlagt med 54-46 til græske AEK Athen efter to finaler, som begge blev spillet på græsk jord. I øvrigt med medvirken af den nye KIF-spiller, højre back Jesper Meinby Pedersen, som i slutningen af sidste sæson var lejet ud fra sin daværende norske klub, Drammen, til AEK Athen. Og i de to finaler bidrog Meinby med sammenlagt fem mål til den græske finaletriumf.

Det er samtidig værd at bemærke at Ystads IF i finalerne måtte stille op uden Kim Andersson, som var skadet.

Kim Andersson, som hører til blandt de største profiler, som har spillet i KIF, spillede i klubben fra 2012 til 2015, og var her med til at vinde KIF´s seneste to danske mesterskaber i 2014 og 2015. Efterfølgende vendte han hjem til sin barndomsklub, Ystads IF, hvor han altså har spillet de seneste seks sæsoner. Andersson fylder om en lille måneds tid 39 år.

Foruden Kim Andersson stiller svenskerne også med en anden tidligere landsholdsprofil på holdet i form af playmaker Dalibor Doder, men ellers er det i høj grad et svensk tophold med mange unge stærke spillere, som KIF kan se frem til at møde, lyder det fra KIF-træner Andreas Toudahl.

-Men på dette tidlige tidspunkt, hvor vi skal spille vores første træningskamp er det ikke modstanderne vi koncentrerer os om. Nu har vi trænet i et par uger og har haft meget fokus på den fysiske træning, så rent håndboldmæssigt er vi ikke nået så langt. Det er det vi skal bruge træningskampene til, og her kommer resultaterne heller ikke i første række. Vi skal tænke langsigtet. Vi har en lang sæson foran os, og her har vi fokus på vores egen proces, hvor vi skal opbygge formen og lægge på rent spillemæssigt, så vi er klar til den første vigtige kamp, pokalkampen den 26. august på udebane i Fredericia, understreger Toudahl.

Til kampen på mandag den 2. august klokken 16.30 i Sydbank Arena lukkes der maksimalt 500 tilskuere ind. Der er gratis adgang, og dørene til hallen åbnes klokken 16. Der skal vises gyldigt coronapas eller en negativ coronatest.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere