KIF sejrede i tæt kamp mod HØJ


Af Ole Maass

Nøjagtig som forud for sidste sæson skulle vi hen i slutminutterne af kampen før KIF Koldings mandlige ligahold havde besejret 1. divisionsholdet HØJ Elite med den mangeårige KIF-profil Bo Spellerberg som det største navn hos sjællænderne.

KIF Kolding vandt lørdag eftermiddag i Aarup Fritidscenter på Fyn med 33-29 over sjællænderne efter en KIF-føring på 19-18 ved pausen.

Det endte med at blive en rigtig fin træningskamp mod et sjællandsk hold, som de foregående to sæsoner har været tæt på at spille sig til en plads i ligaen – og som i denne sæson ser endnu stærkere ud med flere nye spillere. De har blandt andet fået tilgang af højre back Simen Schønningsen, som er hentet i den tyske Bundesliga og også har været inde omkring det norske landshold. HØJ har også hentet Mathias Nikolajsen, som har spillet i ligaen for HC Midtjylland, og sjællænderne fremtræder i det hele taget som et mandskab med stort potentiale til at rykke op i ligaen i den kommende sæson.

Derfor kom KIF også på hårdt arbejde fra start i en kamp, som var helt tæt, indtil der manglede fem minutter. I første halvleg straffede HØJ gang på gang KIF efter hurtige opgiverkast og på kontraløb. Hver gang KIF havde scoret drønede sjællændernes fodrappe spillere, Mathias Nikolajsen, Tobias Wetzel og Marcus Stroustrup op i den anden ende, inden KIF-forsvaret var på plads – og så var der som oftest mål.

De ”kommando-raids” fik KIF'erne dæmmet godt op for i anden halvleg, og det betød at HØJ-spillerne kom på hårdt arbejde i det etablerede angrebsspil, fordi KIF-forsvaret i anden halvleg steppede op – og det betød så også, at HØJ i anden halvleg kun scorede 11 gange mod 18 mål i første halvleg.

Vores tidligere kæmpeprofil, Bo Spellerberg, er stadig en nydelse at se på en håndboldbane. Vel har Bo ikke den samme power i skudarmen, men han har fortsat et formidabelt overblik. Så ikke mindst i anden halvleg havde han næstsidste hånd på en del målgivende afleveringer – og han fik også selv scoret fire gange, heraf to på straffekast.

Hos KIF Kolding er der grund til at glæde sig over en enorm bredde på holdet. Det betød så også, at samtlige 13 markspillere, som var i kamp kom på scoringslisten. Erik Toft fik gang i skudarmen og bankede syv kasser ind – med en lav spildprocent. Oliver Norlyk spillede også en rigtig fin kamp med fem scoringer – plus nogle missere. Vetle Rønningen og Robert Timmermeister leverede en solid indsats i forsvaret, og Vetle scorede fire gange på stregen, men havde også et par forbiere. Robert Timmermeister scorede på to langskud og ligner også en mand, som kommer til at bidrage godt til holdet. Jens Svane var som altid solid i både defensiven og i det offensive spil, og så var der også mål fra unge drenge som Victor Aunsbjerg, Peter Lund, Viktor Nevers, Frederik Kræmmer Bay og Andreas Elbek, ligesom nytilkomne Martin Risom fik scoret sit første KIF-mål på et gennembrud. Holdets normale topscorer Bjarke Christensen fik ikke så mange bolde at arbejde med, mens en anden stor profil, playmaker Sander Øverjordet så skarp ud i den korte tid han fik på banen efter sin skadespause.

I målet fik Rasmus Døssing og Magnus Brandbyge hver en halvleg. Døssing havde svære betingelser i første halvleg, men Brandbyge hev flere gode redninger frem, da kampen skulle afgøres.

Set med KIF-briller fik kampen en afslutning vi godt kunne have undværet. I et hændeligt sammenstød med HØJ's Marcus Stroustrup blev KIF's forsvarsstyrmand Vetle Rønningen ramt på knæet. Det skete tre sekunder før tid. Vetle faldt til jorden og måtte støttes fra banen. Han kom straks under behandling af fysioterapeut Anders Bruun og blev tapet op med is på knæet. Vetle kunne selv lunte fra banen. Lad os ikke håbe det er alvorligt. Ham vil vi nødigt undvære.

Derudover er der blot at konstatere, at Aarup Boldklubs håndboldafdeling havde lavet et flot arrangement i Aarup Fritidscenter. Stort set alle tilskuerpladser var fyldt op – hvilket betød, at der var 350-400 tilskuere i hallen. Og der var både høj musik, lysshow og røgkanoner til at ledsage spillerne, da de gik på banen. Publikum så ud til at nyde det, og de 30-40 medrejsende KIF-fans nød i hvert fald, at de kunne drage hjem til Kolding med en KIF-sejr i baglommen.

Matchfakta:

Målscorere:

KIF: Erik Toft, 7, Oliver Norlyk, 5, Vetle Rønningen, 4, Jens Svane og Viktor Nevers, hver 3, Sander Øverjordet, Robert Timmermeister og Bjarke Christensen, hver 2, Victor Aunsbjerg, Peter Lund, Andreas Elbek, Martin Risom og Frederik Kræmmer Bay, hver 1 mål.

Udvisninger:

KIF: 4 – To hver til Vetle Rønningen og Robert Timmermeister, 1 udvisning til HØJ.

Redninger:

KIF: Rasmus Døssing, 4, Magnus Brandbyge: 5

Tilskuere:

Knap 400 i Aarup Fritidscenter.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere