KIF kom i modvind på Tysklandstur


Af Ole Maass

KIF Koldings mandlige ligahold kom i spillemæssig modvind, da holdet i en decimeret udgave var på tur til den centrale Tyskland, hvor KIF-drengene spillede tre kampe – heraf to kampe mod Bundesliga-mandskaberne TBV Lemgo og Bergischer HC.

På turen til Tyskland lagde KIF-drengene onsdag i sidste uge ud med at vinde en opvisningskamp mod amatørholdet HSG Tills Löwen. KIF-sejren lød på 47-27.

Fredag aften stod den så på en alvorlig styrkeprøve mod TBV Lemgo, Lasse Boesens tidligere tyske klub, som desuden flere gange har været tysk mester og pokalvinder, og her tabte KIF-drengene med 28-34. Lørdag blev der så skruet op for den spillemæssige modvind, da KIF'erne tabte turens sidste kamp med hele 26-36 til endnu et Bundesligahold, Bergischer HC.

-Man siger jo, at modgang gør stærk, og det håber vi så også passer for os. Vi var helt eller delvist uden tre-fire stamspillere, udover at vi manglede Sander Øverjordet og Erik Toft, som var med Norge til VM. Så vi stillede med en smal besætning og vidste, at vi ville komme under pres, fordi hold fra Bundesligaen kommer med en anden fysik, end vi er vant til. Det kan også være meget lærerigt, siger KIF-træner Kristian Kristensen.

Han føjer til, at kampene mod de to tyske Bundesligahold åbenbarede store mangler i KIF-forsvaret, mens KIF-drengene til gengæld ikke havde problemer til at spille sig til åbne målchancer i angrebet – indimellem var udnyttelsesprocenten dog ikke høj nok.

-I vores opstart til sæsonen vandt vi det meste. Nu har vi tabt det meste, og det lærer vi forhåbentlig af, siger Kristian Kristensen.

Tirsdag aften spiller KIF-drengene den sidste forberedelseskamp, hvor holdet i Ringe skal møde GOG. Det bliver også et decimeret KIF-mandskab, som stiller op til den kamp, fortæller Kristian Kristensen, som dog heller ikke forventer et GOG-mandskab med fuld besætning.

Kristian Kristensen fortæller, at han har været i kontakt med KIF's to norske VM-spillere, Sander Øverjordet og Erik Toft, som begge glæder sig til at slutte sig til KIF-truppen i slutningen af ugen.

-De er ved godt mod og begge skadesfrie, understreger KIF-træneren.

Det norske landshold sluttede på sjettepladsen ved VM efter nederlag til Tyskland i søndagens placeringskamp. Sander Øverjordet fik pænt meget spilletid i de to sidste kampe mod Ungarn og Tyskland. I Ungarns-kampen lavede han fire mål og flere målgivende afleveringer. Erik Toft var oversidder i begge kampe, og nu er begge de norske esser forhåbentlig klar til at give den fuld gas, når de kommer tilbage til KIF Kolding.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere