KIF er i gang: Nye navne, ny energi, ny sæson!


Af Ole Maass

Der bliver skiftet godt ud i navnene på spillertrøjerne, som KIF Koldings ligaspillere ifører sig i den kommende sæson. 11 nye spillere er en del af den 19 mand store spillertrup, som onsdag påbegyndte forberedelserne til den kommende sæson. Der var masser af energi og gode vibrationer at spore, da undertegnede torsdag ved middagstid mødte op i Sydbank Arena for at lodde stemningen hos spillere og trænere forud for de knap fem ugers opstartsfase til den første vigtige kamp, pokalottendedelsfinalen mod BSH, som spilles tirsdag den 23. august, klokken 19.00 i Sydbank Arena.

-Vi har glædet os til at komme i gang. I den første uge har vi fokus på det fysiske, og vi skal have lavet nogle test, som viser, hvordan spillernes fysiske tilstand er. Og så er vi jo nu en stor bred trup med mange nye spillere, så vi har også fokus på relationerne – på at lære hinanden at kende. Derfor tager vi f.eks også fredag sammen til Grøn Koncert i Kolding for at mødes i nogle andre rammer end håndbolden, fortæller cheftræner Kristian Kristensen.

-Vi har kun en måned til den første vigtige kamp, så tiden er knap. Men vi har en dejlig bred trup, og det betyder jo også, at vi har flere ressourcer at gøre godt med. Det betyder, at vi kan dosere træningen til de spillere, der trækker med nogle småskavanker. Samtidig har vi oprustet med vores nye fysiske træner Mathias Arntzen, så vi har alle betingelser for at optimere tingene, mener Kristian Kristensen.

Han har til denne sæson også fået en ny makker på trænerfronten i form af Anders Eggert, som afløser Torben Sørensen som assistenttræner. Det er et samarbejde Kristian Kristensen ser frem til.

-Anders har jo en kæmpe erfaring som spiller, og hans karriere taler sit eget sprog. Jeg er helt sikker på, at han kan lære af mine erfaringer som træner, men jeg kan også lære en masse af ham. Og han kan helt sikkert byde ind med noget i forhold til, hvordan vi præsterer både som gruppe og i forhold til den enkelte spiller, siger Kristian Kristensen.

Anders Eggert har som bekendt haft en stor karriere i GOG, Flensborg og Skjern, og han har også set frem til at komme i gang i sin nye rolle i KIF Kolding.

-Det har kriblet i fingrene for at komme i gang. For mig er det jo en helt ny udfordring. Her kommer jeg ind i en gruppe med mange nye spillere, så i den forstand skal vi alle sammen starte lidt forfra. Jeg glæder mig rigtig meget til at være med til at sætte mit præg på tingene og i første omgang lære både spillerne og alle i og omkring klubben at kende. Så regner jeg med, at jeg blandt andet i forhold til spillernes individuelle færdigheder kan være med til at udvikle den enkelte spiller og samtidig være med til ad den vej at styrke holdet. Det glæder jeg mig meget til, konstaterer Eggert, som også er kendt som en mand, der med sit humør er med til at skabe positive vibrationer omkring sig.

Den norske landsholdsspiller Erik Toft er én af de mange nye spillere i KIF Kolding. Efter fem sæsoner i Mors-Thy Håndbold, hvor han har udviklet sig til én af ligaens store profiler på pladsen som venstre back, er han nu taget sydpå til KIF sammen med klubkammeraterne, Sander Øverjordet og Bjarke Christensen.

-Jeg er blevet taget rigtig godt imod i KIF, og i forvejen kendte jeg jo flere af spillerne i klubben. Jeg har en forventning om, at vi får et stærkt hold, og at vi bliver i stand til at præstere bedre i den kommende sæson. Forhåbentlig til at vi kommer i slutspillet. Men derudover håber jeg på, at jeg kan udvikle mit eget spil og blive en bedre spiller og samtidig satser jeg på at fastholde min plads på det norske landshold, konstaterer Erik Toft, som fik sit landsholdsgennembrud på det norske landshold ved EM-slutrunden i januar i år.

Stregspiller og anfører for KIF Kolding, Benjamin Pedersen, er klar til sin fjerde sæson som KIF-spiller og dermed én af de ”gamle” på KIF Koldings ligahold.

-Det er fedt at komme i gang igen. Der er en god energi i truppen, og vi er en masse, som har den samme passion og brænder for at spille håndbold på højt niveau. Det er godt at mærke, og der er en god stemning her fra start, mener Benjamin Pedersen.

-Jeg har en forventning om, at det bliver sjovere i den kommende sæson. Ikke fordi det ikke var sjovt i sidste sæson. Men i sidste sæson blev tingene sat på spidsen, fordi vi jo lå i bunden og kæmpede til sidste blodsdråbe for pladsen i ligaen. Jeg satser på, at vi i den kommende sæson kan rykke os som hold, så vi forhåbentlig får flere af de kampe, hvor vi sammen med publikum kan skabe en magisk stemning i hallen, fordi vi har rykket os rent spillemæssigt. I sidste sæson mærkede vi opbakningen fra publikum i Kolding, da det for alvor kneb, og i den kommende sæson håber jeg vi kan betale tilbage ved at vinde lidt flere af de tætte kampe, hvor vi i sidste sæson ikke lige fik snøret sækken til og sikrede os begge point, siger Benjamin Pedersen.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere