Gode takter trods nederlag til KIF Kolding


Af Ole Maass

KIF Koldings mandlige ligahold viste langt hen ad vejen gode takter til trods for, at det torsdag eftermiddag blev et nederlag på 26-28 til forrige sæsons svenske mestre fra Ystads IF.

Det var sæsonens første træningskamp for KIF Kolding, mens svenskerne onsdag aften spillede deres første træningskamp, da de spillede uafgjort 33-33 mod KIF's kolleger fra håndboldligaen, Fredericia HK.

For KIF's vedkommende var det dels tydeligt at se, at der er en del nye spillere på holdet samtidig med, at flere af de spillere, som forventes at få bærende roller – stregspillerne Benjamin Pedersen og Jonas Tidemand – sad uden for med skader. Målmand Magnus Brandbyge spillede kun det første kvarter og det samme var tilfældet for KIF's norske landsholdsplaymaker, Sander Øverjordet, som også fik begrænset spilletid efter den overbelastningsskade, som betød at han gik glip af slutningen af sidste sæson og efterfølgende blev opereret. Endelig var KIF's nye højre back, Martin Risom Christensen stort set kun med i forsvaret, da hans venstre skudarm lige skal skånes her i opstarten til den nye sæson.

Det betød, at stregpladsen blev delt mellem KIF's forsvarsgeneral Vetle Rønningen og unge talentfulde Victor Aunsbjerg Lyngsø, og i første halvleg af dagens træningskamp var én af forskellene på KIF og Ystad, at flere indspil til stregen ikke lykkedes. Det resulterede i lette kontrascoringer til de svenske gæster, og derfor var de hele tiden et lille skridt foran KIF på måltavlen, som ved halvleg viste 15-17 til Ystad.

I anden halvleg forblev kampen helt tæt. KIF fik udlignet til både 18-18 og 22-22, og da en anden af KIF's nye spillere, højre back Oliver Norlyk ”jernede” bolden helt op i hjørnet til udligning 25-25 sad man som tilskuer med KIF-sympati og håbede på, at det skulle blive startskuddet til, at KIF'erne kunne afgøre kampen til deres fordel. I det næste angreb havde KIF chancen for at komme foran, men et indspil til Victor Aunsbjerg på stregen mislykkedes. Efterfølgende fik Jens Svane en udvisning og Ystad et straffekast, og så stod der 25-27 til svenskerne, og så endte det altså til sidst med yderligere et mål til hvert hold og en svensk sejr på 26-28.

I træningskampene er resultatet ikke det altafgørende, og derfor gav KIF's trænerduo, Kristian Kristensen og Anders Eggert også spilletid til hele truppen. Flere af de unge spillere efterlod et fint indtryk. Victor Aunsbjerg scorede to fine mål fra stregen. På venstre fløj afløste unge Frederik Kræmmer Bay en stærkt spillende Bjarke Christensen, og Bay scorede også et par gode mål. Andreas Elbek havde også flere stærke aktioner, som resulterede i to scoringer, ligesom Oliver Norlyk med tre scoringer og flere målgivende afleveringer leverede et godt aftryk på kampen. KIF's nye tyske bagspiller Robert Timmermeister leverede sammen med Vetle Rønningen i midterforsvaret en fin indsats, ligesom han scorede en enkelt gang, og så havde Martin Risom også flere gode forsvarsaktioner, ligesom Erik Toft også fik vist noget af den skudkraft, som KIF i høj grad får brug for i den kommende sæson. Og så leverede Rasmus Døssing med ti redninger en stabil indsats i de cirka tre kvarter han fik i spilletid torsdag eftermiddag.

Forskellen på de to hold var, at KIF'erne lavede flere tekniske fejl end svenskerne, og så havde Ystads IF også en blændende spiller i den lille vævre bagspiller, Julius Lindskog Andersson, som både selv var farlig, men også strøede om sig med målgivende afleveringer til fløje og stregspillere på det svenske hold. Ystad stillede op uden holdets største stjerne, den tidligere KIF-spiller Kim Andersson, mens holdets anden tidligere KIF-spiller, Philip Stenmalm, til gengæld var med, og han leverede som sædvanlig en stærk indsats i det svenske midterforsvar. Sådan som han også gjorde i sine to sæsoner i KIF og tidligere på det svenske landshold.

Træningskampen blev overværet af cirka 450 sommerklædte tilskuere i det gamle KIF-Center – Sydbank Arena hal 3 – og selvom vi ikke fik en KIF-sejr er der alligevel grund til at have visse forventninger til det 2023/24-hold, som repræsenterer KIF Kolding i sæson nummer 40 i træk i den danske liga.

KIF's målscorere:

Bjarke Christensen: 8 (4), Erik Toft, 4, Oliver Norlyk og Vetle Rønningen, hver 3, Andreas Elbek, Frederik Kræmmer Bay og Victor Aunsbjerg Lyngsø, hver 2, Robert Timmermeister og Sander Øverjordet, hver 1 mål.

Redninger:

KIF Kolding:

Magnus Brandbyge: 3, Rasmus Døssing, 10.

Cirka 450 tilskuere i Sydbank, hal 3.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udvikliet af Magio - web med mere