Erik Toft: To sæsoner med op- og nedture


Af Ole Maass

KIF Kolding siger efter denne sæson farvel til en stribe profiler – blandt dem den 31-årige norske landsholdsspiller, Erik Toft, som efter sammenlagt syv sæsoner i Danmark vender hjem til sin norske barndomsklub, Elverum. I den seneste sæson scorede Erik Toft 109 mål i de 24 ligakampe han spillede for KIF Kolding.

Vi har taget en snak med Erik Toft og fire af de andre profiler, som forlader KIF, og de artikler bringes i den kommende tid på KIF Koldings hjemmeside.

Erik Toft, nu siger du farvel til KIF efter to sæsoner i klubben. Hvordan ser du overordnet tilbage på de to sæsoner i KIF?

-KIF Kolding er jo en fed klub og en traditionsklub i dansk håndbold. Men desværre har jeg selv været ramt af flere skader i de to sæsoner i klubben, så derfor har der været både op- og nedture. Og det har vi jo også oplevet som hold, hvor vi i denne sæson har været ramt af mange skader. Så det har været en blandet pose bolsjer.

Hvordan ser du på din egen udvikling som spiller i de to seneste sæsoner i KIF?

-Min start i klubben var ikke som jeg håbede på. Jeg havde jo en lyskeskade, som vi prøvede at få bugt med via genoptræning. Det lykkedes ikke, så det endte med en operation. I starten af denne sæson havde jeg en håndskade, så for mit eget vedkommende har det været noget ustabilt. Men her mod slutningen af denne sæson gik det bedre for både mig og holdet, og det betød heldigvis, at vi leverede en god indsats i kvalifikationsspillet til ligaen.

Er der en særlig kamp, der står stærkt i din erindring fra din periode i klubben?

-Den første kamp jeg tænker på er nok vores hjemmekamp i sidste sæson, hvor vi slog Aalborg med 27-25 for øjnene af over 4000 tilskuere. Det var en fed kamp – og så var jeg faktisk ikke selv med i kampen, fordi jeg var skadet. En anden kamp, som jeg har gode minder fra var vores sidste kamp i grundspillet i denne sæson, hvor vi skulle have point mod Skjern. Vi kom bagud med 1-10, men sluttede med at spille uafgjort, og jeg fik selv lavet ti mål i den kamp, så det var ok – og vi sikrede pladsen i ligaen.

Du har spillet i KIF i to sæsoner, som har været vidt forskellige. I sidste sæson var I tophold og manglede ét point for at skulle spille Europa Cup. I denne sæson har I kæmpet mod nedrykning hele sæsonen. Hvorfor har der været så store udsving i præstationerne?

-De mange skader vi havde i starten af denne sæson er en stor del af forklaringen. Det betød, at vi kom skidt i gang. Men vi har heller ikke været dygtige nok. Vi har tabt mange kampe med ét mål, og det er selvfølgelig ikke tilfældigt. Her var vi ikke dygtige nok. I sidste sæson var det kampe, som vi vandt, og derfor var vi med i toppen af ligaen i sidste sæson.

Du rejser hjem til Norge til din barndomsklub, Elverum. Elverum er sammen med Kolstad de to tophold i Norge. Men hvad er ellers forskellen på den danske og norske liga?

-I Danmark er der flere stærke hold. Interessen fra medierne er større i Danmark, og der er flere tilskuere til kampene. Men interessen i Norge er også på vej op. Kolstad er et en klub, som stort set kun har landsholdsspillere, men i Elverum kommer jeg også til at spille på et stærkt hold. Et hold, som i næste sæson er sikker på at skulle spille European League eller måske Champions League, hvis Elverum i denne sæson slår Kolstad i finalen om det norske mesterskab.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere