Dagens KIF-spiller: Mats Gordon Krog


Af Ole Maass

I de kommende dage vil vi præsentere de fem nye spillere på KIF Koldings ligahold i håndbold. Vi lægger ud med vores nye venstre fløj, Mats Gordon Krog.

Fakta: Mats er 27 år. Han har spillet alle sine ungdomsår i GOG. De første to år som senior spillede han også i GOG. Herefter én sæson i Odense samt fem sæsoner i 1. division i Otterup. I sidste sæson var Mats Gordon Krog topscorer i 1. division med i alt 160 mål i 26 kampe. Mats er kæreste med Lisa, som er fysioterapeut. Han bor i Odense og er i fritiden træner for Lykkeliga-holdet i Højby Håndbold, som optræder under navnet Odense Star Kids.

Mats er uddannet gymnasielærer i idræt og matematik.

Hvordan vurderer du jeres muligheder som hold i den sæson, som nu er godt i gang?

-Vi har jo leveret nogle lidt svingende præstationer her i starten af sæsonen. Her skal vi blive mere stabile. Når vi bliver det og bliver bedre sammenspillet ser jeg os stadig som et hold med mulighed for at komme i top 8 og dermed i slutspillet. KIF kom med i slutspillet i sidste sæson, og i denne sæson har vi en bredere trup. Så det er muligt at komme med igen, selvom jeg godt ved, at der bliver hård kamp om slutspilspladserne.

Og dine personlige mål. Hvad håber du selv at kunne bidrage med?

-Jeg satser på at kunne bidrage med noget kvalitet. Jeg er rimelig god i kontraspillet, og så skal jeg også gerne bidrage, som spilleren der ligger fremme, når vi vælger at spille 5-1 i forsvaret. Og så satser jeg også på at score, når det er mig, som skal skyde straffekast.

Nævn tre håndboldpersonligheder, som du har ladet dig inspirere af?

-Jeg har altid været vild med den tyske fløjspiller Uwe Gensheimer, som er en spiller med et enormt stort repertoire. Da har var på toppen var han ekstremt god. Og så kommer jeg selvfølgelig heller ikke uden om Lars Christiansen, som i alle mine unge år som håndboldspiller var spilleren man gerne selv ville efterligne og være lige så god som.

Den største håndbold-oplevelse eller den fedeste håndboldkamp du selv har været med i?

-Det må være min debutkamp for KIF i denne sæson mod Lemvig/Thyborøn. Det var min første ligakamp overhovedet, og jeg fik selv en stor rolle i den kamp med ni mål på ti forsøg. Og så var det en fed kulisse med næsten 1900 tilskuere, så det var en oplevelse at være med i den kamp.

Og hvad render du og laver, når du ikke lige spiller håndbold?

-Lige nu har jeg ikke noget arbejde ved side af håndbolden, men jeg håber på at kunne få nogle timer, hvor jeg kan undervise. Jeg er træner for Odense Star Kids i Lykkeligaen, og for mig er det at give noget tilbage til håndbolden at arbejde med denne gruppe af børn, som har flere udfordringer end de fleste. Ellers bruger jeg fritiden sammen med mine venner og min kæreste Lisa.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere