Pyha – det var ét af de grumme nederlag


Af Ole Maass

Det var ikke lige det vi havde drømt om – os der holder med KIF Kolding. Forårspremieren i håndboldligaen efter EM-pausen endte med et grumt nederlag til KIF Kolding på 28-35 mod TTH Holstebro, og dermed fik KIF'erne altså langt fra den luft i den hårde bundstrid i ligaen, som vi havde håbet på. Modsat med gæsterne fra TTH, som med sejren rykker op på en niendeplads og nu kun er to point fra en plads i DM-slutspillet.

Der var en afgørende forklaring på, at det endte så galt for KIF, som det gjorde lørdag eftermiddag. Det var, at KIF'erne havde svært ved at overvinde gæsternes stærke forsvar med spillere som Mathias Smed, Jonas Porup, Miha Zvizej og Nikolaj Enderleit. KIF'erne skulle bruge rigtig mange kræfter på at finde hullerne i gæsternes forsvar, og det betød så også, at gæsternes norske målmand, Sander Heieren endte med en fin redningsprocent på godt 35 – 13 redninger på 37 afslutninger.

I den anden ende af banen havde gæsternes stærke bagkæde med den tidligere KIF'er, Nikolaj Enderleit som skarpretter ikke svært ved at finde hullerne i et KIF-forsvar, som denne lørdag ikke brillierede – og det betød også, at det var småt med redninger fra KIF-målmændene Magnus Brandbyge og Anton Hellberg.

Kampen var kun lige i de første 25 minutter, hvor KIF var med til stillingen 12-14. Her var det tydeligt, at KIF'erne var meget afhængige af holdets A-kæde blandt bagspillerne – Erik Toft, Sander Øverjordet og Oliver Norlyk. Sidstnævnte spillede stort set fuld tid, og han gjorde det godt. Til gengæld haltede KIF-spillet, når der blev givet pauser til Erik Toft og Sander Øverjordet, mens gæsterne fra TTH stort set kunne skifte mellem seks bagspillere, uden at det så ud til at påvirke niveauet i negativ retning.

Gæsternes Nikolaj Enderleit, som spillede i KIF Kolding for efterhånden en del år siden, var med 8 mål på 11 afslutninger gæsternes helt store profil, og Enderleit, som har været ramt af mange skader er en klassespiller, når han altså er skadesfri. Af samme grund kan man ikke undre sig over, at han fra næste sæson har fået en kontrakt hos topholdet Melsungen i Bundesligaen.

Hos KIF'erne var der denne lørdag gode individuelle præstationer af stregspiller Benjamin Pedersen med 6 scoringer på 7 afslutninger, Bjarke Christensen ligeledes med 6 på 7 samt Oliver Norlyk med 5 mål på 8 afslutninger. Men det var altså langt fra nok på en dag, hvor KIF som hold slet ikke præsterede på det niveau holdet gjorde i kampene mod Skjern, Ribe-Esbjerg og Sønderjyske.

For KIF-spillerne og vi andre er der ikke andet at gøre end at kigge fremad. Et slag er tabt, men ”krigen” er ikke ovre, og allerede nu på tirsdag den 6. februar, klokken 20.00 skal KIF'erne have maksimal opbakning, når de stjernebesatte DM-favoritter, Aalborg Håndbold med masser af landsholdsspillere kommer på besøg i Sydbank Arena.

Matchfakta:
KIF Kolding-TTH Holstebro: 28-35 (13-18)

Målscorere:
KIF: Benjamin Pedersen og Bjarke Christensen, begge 6, Oliver Norlyk, 5, Erik Toft, 4, Viktor Nevers, Jens Svane og Sander Øverjordet, hver 2 mål samt Vetle Rønningen, 1 mål.

TTH: Nikolaj Enderleit, 8, Kevin Gulliksen, 7, Frederik Bjerre, 6, Johan Meklenborg og Nikolaj Markussen, begge 4, Nicolaj Nørager, 3, Miha Zvizej, 2 samt Thomas Boilesen, 1 mål.

Udvisninger:
KIF: 1, TTH: 3

Redninger:
KIF: Magnus Brandbyge: 2/13 (15,4 procent), Anton Hellberg: 8/32 (25 procent)
TTH: Sander Heieren: 13/37(35,1 procent), Josip Cavar: 1/4 (25 procent)

1749 tilskuere i Sydbank Arena

Dagens Man of the Match:
KIF: Oliver Norlyk, TTH: Nikolaj Enderleit

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere