Ny KIF-assistenttræner: Kristian Danielsen er en erfaren herre


'}}

Foto: Photo-Andersen.dk

Af Ole Maass

Lær KIF Koldings nye assistentræner Kristian Danielsen nærmere at kende her.

Først lidt fakta om Kristian:
Han er 36 år gammel, er vokset op i Næstved. Han har gået på idrætsefterskolen i Oure og spillet ungdomshåndbold i GOG, Næstved og Rødovre, men for 15 år siden besluttede han sig for at satse på trænerkarrieren. Fra 2009 til 2014 var han både ungdomselite- og seniortræner for kvinderne i Rødovre HK. Fra 2014 til 2019 ligatræner for kvindeholdet i Skanderborg HK og leder af klubbens håndboldakademi. Fra 2019 til 2023 assistenttræner for det kvindelige ligahold i Odense Håndbold, og fra 2023-2024 assistenttræner for den tidligere cheftræner i KIF Vejen, Ulrik Kirkely i den ungarske storklub, Györ. Sideløbende med trænergerningen har Kristian Danielsen taget en uddannelse i human fysiologi og en kandidatuddannelse i idræt fra Københavns Universitet, og Kristian Danielsen er derudover tilknyttet det danske kvindelandshold i håndbold med en konsulentrolle som præstationsanalytiker for landstræner Jesper Jensen og assistenttræner Lars Jørgensen, hvor han ved de seneste tre slutrunder har bidraget med statistik og input til forbedringer af landsholdet spillemæssige niveau.

Kristian Danielsen, nu har du været i KIF Kolding de seneste cirka to måneder. Hvordan er du faldet til i klubben og i det nye arbejde som assistenttræner for ligaholdet?
-Jeg er glad for at være i klubben. Jeg er faldet godt til, og er blevet taget godt imod af alle i organisationen og af drengene på holdet. Jeg har fået et godt indtryk af klubben. Det er en klub med en stor historie, og en klub som har prøvet meget. Men det er også en klub med store ambitioner, og der er rigtig mange gode folk i og omkring klubben. Personligt er jeg også faldet godt til i byen med en lejlighed centralt i byen.

Du har arbejdet inden for kvindehåndbolden i mange år, og du er ny inden for herrehåndbolden. Hvilke forskelle er der på at arbejde med kvindelige topspillere og mandlige topspillere?
-Det spørgsmål har jeg fået mange gange, og jeg har ikke et entydigt svar. Der er selvfølgelig nogle fysiske forskelle, og der er også en række forskelle rent spillemæssigt. Men det er jo ikke sådan, at de kvindelige elitespillere forventer, at de skal behandles som om de går i ”flinkeskolen”, mens mændene forlanger mere kontant afregning. Jeg prøver egentlig bare på at være mig selv, og som leder af en gruppe handler det om at finde de knapper vi skal trykke på for både at få mest muligt ud af den enkelte spiller – og af gruppen, holdet, som helhed.

Du er kommet til KIF Kolding på et tidspunkt, hvor der har været en stor udskiftning i truppen. Hvordan har det været at komme i gang med arbejdet på et hold med så mange nye spillere?
-Der er en god stemning i gruppen. Der er en god ærgerrighed og en stor vilje til, at det her skal blive godt. For mit vedkommende er det måske en fordel at komme som ny træner på et tidspunkt, hvor der har været stor udskiftning. Så har vi lidt det samme udgangspunkt, og der er ikke så mange kendte rutiner. Det giver selvfølgelig også ekstra udfordringer, men det betyder også, at du som træner har en chance for at være med til at præge tingene.

Du er assistent for Kristian Kristensen. Hvordan fordeler I rollerne og arbejdsopgaverne mellem jer?
-Kristian og jeg har kendt hinanden i mange år. Og i sin tid var KK faktisk vejleder for mig på mit speciale på universitetet, så på den led kendte han jo til mine kompetencer. Og så har vi også haft en række gode samtaler, inden jeg blev ansat i KIF. Jeg får mulighed for at få noget ansvar, og i første omgang har jeg fokus på angrebsspillet, som jeg kommer med de fleste inputs til. Vi arbejder tæt sammen til de daglige træninger og i forberedelserne af kampene. Det er KK, som har det sidste ord, men jeg synes vi er kommet godt i gang med samarbejdet, og vi har en spillertrup, som er meget motiveret. Jeg har yderligere en række arbejdsopgaver i forhold til klubbens akademi, som også er i en god udvikling. Her er jeg primært indenover en større gruppe drenge, som jeg synes knikler godt på, men skæver også over til en gruppe piger, som akademiet er udbygget med i år. Jeg synes der blæser spændende vinde på akademiet, som er sjovt at være en del af."

Vi er lige startet på den nye sæson. Har I sat en målsætning for ligaholdet, og i givet fald – hvordan lyder den målsætning?
-Vi har sat barren højt. Vi er ambitiøse, og vi drømmer om at komme i top 8 og dermed DM-slutspillet. Mange klubber har gearet op med hensyn til både økonomi og spillertrup. For os bliver målet at flytte os fra kamp til kamp, og vi ved at det i mange kampe bliver de små marginaler, som afgør tingene – om vi vinder med én eller taber med én. Men vi tror på, at vi med den trup vi har kan komme i top 8 – og vi ved også, at det kræver både held og dygtighed.

Nu har du så boet to måneder i Kolding. Hvad får du tiden til at gå med, når det ikke lige handler om håndbold?
-For mit vedkommende er der rigtig meget, som handler om håndbold. Det bruger jeg det meste af tiden på. Men jeg vil også gerne udvikle mig i forhold til at blive dygtigere til ledelse. Jeg løber med jævne mellemrum en tur på stien langs Kolding Å ud til Marina Syd og tilbage igen. Jeg lytter til musik og ser en film engang imellem. Og så forsøger jeg at blive bedre til at spille padel. Der er et stykke vej til jeg bliver god til det.

#vikæmperforkolding