Anders Eggert: To rigtig gode år i KIF Kolding


Af Ole Maass

Anders Eggert siger efter to sæsoner som assistenttræner i KIF Kolding farvel til klubben for at drage videre sydpå til SG Flensburg-Handewitt, som han repræsenterede i 11 sæsoner som spiller. Her skal Eggert også fungere i rollen som assistenttræner i en trænerduo sammen med tidligere GOG-træner, Nicolej Krickau.

Vi har taget en snak med Anders Eggert om hans to sæsoner i KIF.

Anders Eggert, nu siger du farvel til KIF efter to sæsoner som assistenttræner. Hvordan synes du overordnet de to sæsoner har været?
-For mig har det været virkelig godt. Det var mit første trænerjob. På forhånd kendte jeg ikke Kristian Kristensen, og jeg kendte heller ikke klubben indefra. Jeg kendte nogen i klubben, og jeg var træner for klubbens U11-pigehold, hvor min datter spiller. Men jeg har lært KIF at kende som en fed klub, med en fed kultur. Jeg blev taget godt imod, og i Kristian Kristensen har jeg haft en rigtig god læremester. Han så noget i mig, og i KK har jeg fået en god ven. Vi har kunnet give hinanden modspil. Han er cheftræneren, men jeg synes jeg har fået plads til at bidrage. Jeg kunne jo tit se tingene fra et spillerperspektiv, fordi det ikke er så længe siden jeg selv var aktiv på banen. Alt i alt har jeg været utrolig glad for mine to år som assistenttræner i KIF.

Det har været to vidt forskellige sæsoner. I sidste sæson var I tophold og manglede et point for at skulle spille Europa Cup. I denne sæson har I kæmpet mod nedrykning. Hvordan har du oplevet de store udsving i præstationerne?
-Jeg har lært en masse forskellige ting på meget kort tid. Det giver stor erfaring, når man er i så forskellige situationer, som vi har været i de seneste to sæsoner. Jeg har ikke tidligere som spiller været i en situation, hvor vi kæmpede imod nedrykning, som vi har gjort i KIF i denne sæson. Man lærer af det pres, der kommer fra omgivelserne. For mig har det været en lærerig proces, og heldigvis klarede vi det og sluttede i denne sæson med at klare kvalifikationsspillet i rimelig sikker stil. Derfor slutter vi med en god følelse.

Hvad har du selv som assistenttræner lært af de to sæsoner du har haft i KIF Kolding?
-Jeg synes selv jeg har lært en masse ting, og jeg synes vi har haft en rigtig god gruppe spillere at arbejde med. I sådan en proces handler det også om at snakke med den enkelte spiller og have føling med, hvordan den enkelte spillere går rundt og har det. I denne sæson har vi været nødt til at spille smalt i mange kampe, og det har betydet, at der er spillere, som ikke fik så meget spilletid. Det har blandt andet været min rolle at snakke med de spillere. Kristian Kristensen har haft det store overblik, og jeg er kommet med input og så har vi diskuteret tingene.

Er der en bestemt kamp, som står særlig stærkt i erindringen i de to sæsoner du har arbejdet i KIF?
-Den kamp jeg umiddelbart kommer til at tænke på er vores hjemmekamp i sidste sæson mod Skanderborg. Det var kamp nummer fem efter at vi var kommet godt fra start med sejre i de første fire ligakampe. I kampen mod Skanderborg fik de lov til at spille nogle meget lange angreb. De spillede lige til de scorede, og dommerne tog aldrig armen op. Da vi gik ud til pausen var vi vildt frustrerede, og når jeg tænker tilbage på det var det et skidt overblik fra vores – og min side. Det hjalp ikke spillerne, og det lærte vi noget af. Af andre kampe, som står i erindringen var selvfølgelig også vores 27-25 sejr over Aalborg i sidste sæson. En fed kamp med en fyldt hal, og efter kampen skulle vi så have julefrokost. Det var en god optakt til julefrokosten.

Efter ferien tiltræder du som assistenttræner i Flensborg. Hvori adskiller jobbet i KIF sig fra jobbet i Flensborg, og hvad er de største forskelle på den danske liga og den tyske Bundesliga?
-I Tyskland er der et større set up omkring kampene, flere tilskuere og et større pres. Der er også mange flere lange rejser til kampene, og når man i en klub som Flensborg enten spiller Champions League eller European League er der færre træningspas på grund af de mange rejser. Så på den måde er der store forskelle. Og i kraft af, at de i Tyskland har en ligeud-turnering – uden slutspil – er hver enkelt Bundesligakamp også at betragte som en kamp på ”liv eller død”. Du kan tabe mesterskabet ved at tabe to kampe i træk mod de andre tophold eller ved at smide point mod midterholdene eller bundholdene. Derfor kan hver enkelt kamp være sæsondefinerende, og det lægger et større pres på både spillere og trænerstab.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere