Flot første halvleg – skidt anden halvleg


 
KIF Koldings mandlige ligahold spillede en superflot første halvleg og gik torsdag aften i slutspilskampen mod Bjerringbro/Silkeborg til pausen med en føring på 14-12 i Sydbank Arena.
De gode KIF-takter holdt dog ikke hele vejen hjem, for lige som for tre uger siden i Silkeborg spillede KIF’erne en skidt anden halvleg, og så endte det med en 23-27 sejr til BSH.
Det betyder, at KIF’erne nu er langt fra en semifinaleplads. KIF’erne skal selv vinde sine to sidste slutspilskampe mod GOG og Sønderjyske, mens BSH skal tabe sine to sidste kampe mod Sønderjyske og GOG. Det ser måske ikke helt sandsynligt ud.
 
Efter lidt startvanskeligheder i torsdagens kamp hævede KIF’erne niveauet i forsvarsspillet i det sidste kvarter af første halvleg. Samtidig var der godt med drev over angrebsspillet, og efter godt 18 minutters spil kunne en velspillende Thomas Boilesen på et gennembrud bringe KIF foran for første gang ved stillingen 9-8. KIF-forsvaret havde godt styr på gæsternes langskytter og i KIF-målet leverede Tim Winkler en solid indsats med vigtige redninger.
 
KIF fik sin første tre-måls føring, da Peter Balling scorede til 14-11 seks sekunder før pausefløjt, men i halvlegens sidste sekund reducerede Jacob Lassen på en kontrascoring, og KIF’erne kunne så gå til pause med en to måls føring efter en flot første halvleg.
 
Lige så godt KIF’erne spillede i kampens første 30 minutter lige så skidt blev begyndelsen på anden halvleg. Her brændte KIF’erne en lille håndfuld åbne chancer på en velspillende Kasper Larsen i BSH-målet. Og da KIF’erne spillede syv mod seks kostede det en håndfuld scoringer i tomt KIF-mål i den anden ende.
Fra pauseføringen på to mål var KIF’erne efter små ti minutters spil i anden halvleg bagud med tre mål – 16-19. Scoringerne i tomt mål gjorde ondt på KIF-spillerne, som havde svært ved at finde de rigtige løsninger i angrebsspillet samtidig med, at BSH-spillerne – ikke mindst en stærkt skydende Jacob Lassen – havde nemmere ved at skyde sig igennem til afslutninger, som resulterede i scoringer.
 
Spillemæssigt var anden halvleg lidt en rodet omgang, hvor der var godt med tænding og mange kommenterer fra begge bænke til dommernes kendelser. KIF-spillerne skal have ros for at blive ved med at fighte, selvom BSH det meste af anden halvleg var på sikker sejrskurs med skiftende føringer på fire-fem mål. Og i KIF-målet kom vores islandske landsholdsmålmand, Agust Eli Björgvinsson ind og havde flere vigtige redninger – blandt andet to redninger på straffekast.
 
Kampen viste endnu engang, at KIF’erne kan være med, når holdet spiller på sit højeste niveau. Men skal man være med mod de bedste skal man spille på det niveau i alle 60 minutter må man nok konkludere efter aftenens slutspilskamp.
 
Matchfakta: KIF Kolding-Bjerringbro/Silkeborg: 23-27 (14-12)
 
Målscorere: KIF: Peter Balling, 6, Nicolaj Jørgensen og Thomas Boilesen, begge 4, Benjamin Pedersen og Kristoffer Vestergaard, begge 3, Alexander Morsten, Jens Svane Peschardt og Andreas Væver, hver 1 mål.
 
Bjerringbro/Silkeborg: Jacob Lassen, 7, William Bogojevic og Nikolaj Øris Nielsen, begge 4, Aksel Horgen og Mads Kjeldgaard Andersen, begge 3, Alexander Lynggaard, 2, Sebastian Skube, Mads Øris Nielsen og René Toft Hansen, hver 1 mål.
 
Redninger: KIF: Tim Winkler: 7/22 (31,82 procent), Agust Eli Björgvinsson: 5/12 (41,67 procent)
 
BSH: Johan Sjöstrand: 4/16 (25 procent), Kasper Larsen: 7/17 (41,18 procent)
 
Udvisninger: KIF: 3, BSH: 5
 
Dagens man of the match, KIF: Nicolaj Jørgensen.
 
Hør dagens man of the match sætte ord på kampen herover

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere