Vetle Rønningen: Vores norske forsvarsklippe


Af Ole Maass

KIF Kolding siger efter denne sæson farvel til en stribe profiler – blandt dem 26-årige norske Vetle Rønningen, som efter fire sæsoner i KIF drager vestpå, hvor han har skrevet en to-årig kontrakt med Skjern Håndbold.

Vetle Rønningen er ikke bare stor i fysisk forstand. Han er også en spiller med stort format, som ikke mindst i forsvaret har udgjort et gigantisk norsk fjeld, som har gjort livet svært for modstanderne.

Vi har taget en snak med Vetle Rønningen og fire af de andre profiler, som forlader KIF, og de artikler bringes i den kommende tid på KIF Koldings hjemmeside.

Vetle Rønningen, nu siger du farvel til KIF efter fire sæsoner i klubben. Hvordan ser du overordnet tilbage på fire sæsoner i KIF?
-Jeg har været rigtig glad for min tid i Kolding. Jeg har haft fire utroligt gode år i KIF, og jeg har været så heldig at spille sammen med mange fantastiske spillere i de fire sæsoner. KIF er en klub med store traditioner, og i de fire sæsoner har jeg prøvet det hele. To sæsoner med slutspil og to sæsoner, hvor vi kæmpede mod nedrykning. Så det har været lidt af en rutsjetur med bjerge og dale – op og ned.

Hvordan ser du på din egen udvikling som spiller i de fire seneste sæsoner i KIF?
-Min rolle har jo primært været i forsvaret, og her synes jeg selv, at jeg har udviklet mig. Selvfølgelig vil jeg også gerne bidrage i angrebet, men jeg har haft det fint med den rolle jeg har haft på holdet. Jeg tænker særligt tilbage på sidste sæson (2022/23-sæsonen), hvor vi som hold præsterede rigtig godt. Her var det mere stolpe ind for os sammenlignet med den sæson vi nu er på vej ud af.

Er der en særlig kamp, der står stærkt i din erindring fra din periode i klubben?
-Ja, her tænker jeg først og fremmest på kampen mod TTH for to sæsoner siden (2021/22), hvor vi skulle vinde for at undgå den direkte nedrykning fra ligaen. Det var en vild oplevelse med over 4000 tilskuere i hallen, som heldigvis endte godt for os, da Peter Balling scorede til 29-28 fire sekunder før tid og vi undgik nedrykning. I de to sæsoner jeg spillede i Bietigheim i Bundesligaen prøvede jeg at rykke ned i sidste sekund, da vi spillede mod Gummersbach og skulle vinde, men kun fik uafgjort. Så jeg ved hvordan det føles – og jeg er glad for, at jeg ikke oplevede det med KIF.

Du har været en meget populær spiller hos klubbens fans. Er der noget du vil sige til fansene her på falderebet?
-Jeg er da glad for, at man også lægger mærke til os, som primært står i forsvaret. Der er jo som regel mest fokus på de spillere, som scorer en masse mål. I de fire sæsoner jeg har spillet i KIF har jeg oplevet, at klubben har nogle fantastiske og meget dedikerede fans. Uanset hvor henne i Danmark vi har spillet har fansene været med og fanklubben Den Gyldne Hånd har altid bakket os op. Den opbakning har vi spillere sat kæmpe stor pris på.

I næste sæson spiller du i Skjern. Hvordan bliver det at komme til Kolding og spille i Sydbank Arena iført en grøn Skjern-trøje?
-Selvfølgelig bliver det lidt specielt. Men jeg tænker også det bliver sjovt at møde gamle venner fra min tid i Kolding. Jeg tænker vi får en sjov kamp, og så må vi se hvem, der vinder. Det tager vi til den tid.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere