Toft og Øverjordet misser VM-semifinale efter vildt drama


Af Ole Maass

KIF Koldings to norske landsholdsspillere Erik Toft og Sander Øverjordet og resten af det norske landshold missede onsdag aften fredagens VM-semifinale mod Danmark – efter en kvartfinale mod Spanien, som endte som det hidtil største drama under denne slutrunde.

Slutfacit endte med en spansk sejr på 35-34 efter to gange forlænget spilletid – og en kamp, som altså kom til at vare 80 mod normalt 60 minutter for en håndboldkamp.

At det endte med forlænget spilletid kunne nordmændene ærgre sig gule og grønne over – og takke sig selv for. I den ordinære kamp førte Norge med 25-24 og efter endnu en redning af den blændende norske keeper Thorbjørn Bergerud skulle nordmændene stille og roligt køre bolden rundt med cirka tyve sekunder igen. Men da Norges ellers stærkt spillende højre fløj Kristian Bjørnsen med seks sekunder tilbage spillede bolden tilbage i banen dømte dommerne passivt spil på Norge, og med cirka to sekunder igen scorede Spanien så til 25-25. Og så endte det altså i omkamp i stedet for den norske semifinale, som lå lige på den flade hånd.

Og da det i anden omkamp mest af alt så ud til at ende med en straffekastkonkurrence brændte Kristian Bjørnsen på den stærke spanske målmand, Gonzalo Perez de Varga – og så kunne spanierne juble med udsigt til at møde Danmark på fredag.

KIF's to norske spillere Erik Toft og Sander Øverjordet kom ikke rigtig til at spille nogen rolle i den dramatiske kamp onsdag aften. Erik Toft var oversidder, og Sander Øverjordet kom ikke på banen, da den norske landstræner i stedet spillede med Gøran Søgaard Johannesen og Tobias Grøndahl i den norske bagkæde på playmakerpositionen, hvor Øverjordet normalt spiller.

Nu skal nordmændene fordøje den store skuffelse og så se frem til at skulle spille et par ikke særligt spændende kampe om 5.-8. pladserne ved VM.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere