Superkamp af KIF gav storsejr i Sønderborg


Af Ole Maass

Hvem havde lige troet på det....? En KIF-sejr på 13 mål på det, der i hvert fald i tidligere sæsoner har været én af ligaens stærkeste hjemmebaner, Broager Sparekasse Skansen i Sønderborg.

Det blev realiteten lørdag eftermiddag, da KIF Koldings formstærke ligahold besejrede SønderjyskE Herrehåndbold med ikke mindre end 24-37 efter en monstrøs KIF-føring på 11-20 ved pausen.

Sejren var et resultat af en fremragende holdindsats af KIF'erne, og den blev grundlagt på kanonstærkt forsvarsspil og en fantastisk veloplagt Magnus Brandbyge i KIF-målet. Allerede i første halvleg var Brandbyge oppe på en redningsprocent i nærheden af de 40, som hans statistik også kom til at lyde på, da kampen var slut. Han overstrålede dermed klart sine kolleger, Kasper Larsen og Julius Sten i det sønderjyske mål. Men Brandbyges stærke spil mellem stængerne var så også et resultat af solidt forsvarsspil af spillere som Vetle Rønningen, Benjamin Pedersen og Mathias Hedegaard i KIF-forsvaret. Og det stærke forsvarsspil gav så også grobund for en række kontrascoringer, som blandt andet en stærkt spillende Bjarke Christensen sørgede for. Derfor førte KIF med ni mål ved pausen.

KIF'erne fortsatte de gode takter efter pausen, og det betød at KIF'erne efter syv minutters spil i anden halvleg havde udbygget føringen fra ni til 14 mål – 13-27 stod der på haltavlen i Sønderborg, hvor hjemmeholdets fans naturligt nok blev temmelig stille, mens de medrejsende fans fra KIF's fanklub, Den Gyldne Hånd havde en gigantisk fest.

Det billede fortsatte sådan set i resten af kampen. I midten af halvlegen lavede KIF'erne flere tekniske fejl, som betød at KIF fra at føre med 15 mål fik forspringet reduceret til 11 mål, men mod slutningen af kampen øgede KIF'erne så igen, så det altså endte med en overbevisende 13 måls sejr. Det betyder så også, at KIF'erne i tilfælde af pointlighed med Sønderjyske er klart bedst indbyrdes.

Assistenttræner hos KIF Kolding, Anders Eggert, glæder sig over indsatsen i Sønderborg.

-Lige fra start får vi tingene sat godt op. Sander Øverjordet styrer vort spil på fremragende vis, og Norlyk og Toft på backerne får lagt et stærkt tryk. I forsvaret er det spillere som Vetle, Benjamin og Hedegaard, som kommer godt op og får tacklet på deres backer. Vi er så også begunstiget af, at Sønderjyske måtte undvære Andreas Lang på højre back, så der kommer ikke så meget tryk fra den side. Men vi løser opgaven 100 procent, og en spiller som Bjarke laver 11 mål på 12 afslutninger, ligesom Martin Risom kommer ind og har nogle fine aktioner i forsvaret og laver tre mål. Men alt i alt er det en supergod holdpræstation, lyder facit fra Anders Eggert.

KIF'erne spiller igen nu på onsdag den 13. december klokken 18.30 mod TMS Ringsted, og her skal spillerne give den hele armen for at hente den fjerde sejr i træk – og den femte sejr i de seneste seks kampe. KIF-drengene fortjener at få maksimal opbakning fra holdets ottende mand/kvinde – alle os, der kigger på og gerne skal være klar til at give den fuld gas med opbakningen!

Matchfakta:
SønderjyskE-KIF Kolding: 24-37 (11-20).

Målscorere:
SønderjyskE: Kristian Stranden og Morten Bjørnshauge, begge 5, Nicolai Jørgensen, 4, Nikolaj Svalastog og Peter Lausten, begge 3, Jacob Bagersted, Tobias Møller, Oliver Eggert og Tobias Schmidt, hver 1 mål.

KIF: Bjarke Christensen, 11, Erik Toft, 7, Sander Øverjordet og Oliver Norlyk, hver 4, Mathias Hedegaard og Martin Risom, hver 3, Benjamin Pedersen, 2, Peter Lund, Andreas Elbæk og Vetle Rønningen hver 1 mål.

Redninger:
SønderjyskE: Kasper Larsen: 3/19 (15,79 procent), Julius Sten: 3/23 (13,04 procent
KIF: Magnus Brandbyge: 15/39 (38,46 procent)

Udvisninger:
SønderjyskE: 2, KIF: 4

1945 tilskuere i Broager Sparekasse Skansen

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere