Stolpe ud for KIF mod Nordsjælland


Foto: BlumePress

Af Ole Maass

Det var i den grad og i meget bogstavelig forstand stolpe ud for KIF Kolding i lørdagens ligaopgør mod Nordsjælland Håndbold, som KIF tabte med 28-29 efter et stolpeskud i sidste sekund fra KIF's norske landsholdsspiller Sander Øverjordet.

Stolpeskuddet var kulminationen på en nervepirrende bundkamp, hvor KIF'erne desværre var et lille skridt efter nordsjællænderne i store dele af kampen. Alligevel viste KIF'erne god moral og fik sig flere gange kæmpet tilbage – blandt andet efter, at gæsterne ti minutter før tid bragte sig foran med 23-26. Det lignede et afgørende forspring i en kamp, hvor der sjældent var mere end et-to måls forskel mellem de to hold.

En afgørende faktor for, at det blev Nordsjælland, som trak det længste strå var, at gæsterne generelt kom lettere til deres mål. Som KIF-træner Kristian Kristensen havde forudsagt er Nordsjælland et hold, som løber på alt og med deres hurtige angrebsstarter kom de ofte i angreb – og fik scoret – inden KIF-forsvaret var ordentligt på plads. KIF'erne måtte slide mere for målene, og lidt for ofte fik det bevægelige og meget offensive nordsjællandske forsvar tvunget KIF-skytterne til nogle afslutninger, som både var lidt for individuelle og lidt for langt ude fra. Og det bidrog til, at Nordsjællands unge og meget stærke målmand, Magnus Petersen endte med en redningsprocent på knap 41 og dermed i høj grad bidrog til gæsternes sejr.

KIF's to målmænd, Magnus Brandbyge og svenske Anton Hellberg, som fik debut leverede bestemt en godkendt kamp, men de havde dårligere arbejdsbetingelser end deres kollega i den modsatte ende, da KIF'erne som nævnt lidt for ofte i forsvaret blev overrumplet af det tempofyldte angrebsspil fra gæsterne.

Hos KIF var der flere gode individuelle præstationer. Stærkest i billedet stod Bjarke Christensen på venstre fløj, som var bombesikker på sine afslutninger både fra fløjen, på kontraløb og på straffekast. Ti mål på ti skud blev det til fra Bjarke. En spiller som Oliver Norlyk fightede stærkt i begge ender af banen. Sander Øverjordet var en smule rusten efter sin lange skadesperiode, men kom godt i gang i anden halvleg – men altså ikke nok til at sikre KIF det ene point. På stregen var der som altid masser af fight fra både Benjamin Pedersen og Mathias Hedegaard.

Det knebne nederlag efterlader KIF i en kritisk situation i bunden af ligaen. Det er der ingen grund til at skjule, men for KIF'erne og vi andre er der ikke andet end fighte videre. Som situationen er nu skal KIF'erne i gang med at hente nogle point, som holdet ikke på forhånd kunne kalkulere med. Det er fakta eftersom de andre bundhold med jævne mellemrum henter point.

Matchfakta:
KIF Kolding-Nordsjælland Håndbold: 28-29 (14-15)

Målscorere:
KIF: Bjarke Christensen, 10, Oliver Norlyk, 4, Erik Toft, Sander Øverjordet og Benjamin Pedersen, hver 3, Viktor Nevers, 2, Mathias Hedegaard, Robert Timmermeister og Andreas Elbæk, hver 1 mål.

Nordsjælland: Nichlas Hald, 6, Jeppe Cieslak, 5, Mathias Campbell, Tim Rantala, Kristian Olsen og Carl-Emil Haunstrup, hver 3, Julius Mørch og Nikolaj Larsson, hver 2, Gustav Bruun og Justin Müller, hver 1 mål.

Udvisninger:
KIF: 2, Nordsjælland: 2

Redninger:
KIF: Magnus Brandbyge: 5/14 (35,71), Anton Hellberg: 9/28 (32,14)

Nordsjælland: Magnus Petersen: 18/44 (40,91)

Tilskuertal: 1564 i Sydbank Arena

Dagens Man of the Match:
KIF: Bjarke Christensen, Nordsjælland: Magnus Petersen

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere