Stærkt forsvar bag sikker KIF Kolding-sejr


Af Ole Maass

Bomstærkt forsvarsspil og ditto målmandsspil fra KIF Kolding var de elementer, som udgjorde hovedhjørnestenene i, at KIF Kolding kom fra land i kvalifikationsspillet i ligaen med en sikker sejr på 32-26 efter 14-14 ved pausen mod SønderjyskE.

Efter en jævnbyrdig første halvleg, hvor KIF langt hen ad vejen var i teten var det i anden halvlegs første 21 minutter, at KIF'erne bankede et plankeværk op foran Magnus Brandbyge og Anton Hellbergs mål. I de første 21 minutter af anden halvleg scorede SønderjyskE således kun fire mål, og da KIF i den samme periode formåede at score ti gange blev pausestillingen på 14-14 forandret til en KIF-føring på 24-18 efter 51 minutters spil. Og så betød det ikke alverden, at de to hold i de sidste ni minutter byttede mål, så KIF-sejren altså blev på 32-26.

KIF-drengene leverede en helstøbt holdpræstation, hvor samtlige spillere, der var på banen bidrog stærkt. I forsvaret havde spillere som Vetle Rønningen, Mathias Hedegaard, Benjamin Pedersen, Erik Toft og Jens Svane masser af parader, som i anden halvleg drev gæsterne til om ikke fortvivlelse, så i hvert fald til tvivl og spil sidelæns – og det der slap igennem paraderne tog KIF-keeper Magnus Brandbyge sig af.

I angrebet var det for KIF en klar forstærkning, at Oliver Norlyk atter var med på højre back, og så spillede Sander Øverjordet på playmakerpladsen og Erik Toft på venstre back igen en glimrende kamp for KIF – ikke kun med scoringer på egne afslutninger, men også med målgivende afleveringer til streg- og fløjspillerne. Og på fløjpladserne spillede Bjarke Christensen og Viktor Nevers igen en fremragende kamp. Bjarke var scoringssikker, og så leverede han også nogle stærke bolderobringer, som førte til to scoringer fra Nevers og en fræk bolderobring, hvor han sneg sig ind på en Sønderjyske-spiller – og hvor det efterfølgende angreb gav KIF et straffekast, som Jens Svane scorede på.

Samtlige KIF-spillere bidrog stærkt til sejren. Jens Svane brillerede i slutfasen med tre mål, og med en flot vip til unge Mikkel Lund, som kom ind mod slutningen og her scorede sit enlige mål, og på det tidspunkt var de 2715 tilskuere oppe at stå og fejre en KIF-sejr, som var lige så flot, som den var fortjent.

KIF-målmand Magnus Brandbyge blev efter kampen kåret som KIF's man of the match – det var bestemt ikke ufortjent, selvom flere andre af KIF-drengene såmænd også kunne have fået den hæder. Brandbyges målmandskollega, Anton Hellberg fik ikke så mange minutter på banen, men han havde til gengæld tre uhyre vigtige redninger. Ved stillingen 22-18 til KIF med 14 minutter igen reddede han et straffekast fra SønderjyskEs største profil, Nicolaj Jørgensen, og knap fem minutter senere snuppede Anton igen et straffekast og reddede så efterfølgende også returbolden, hvor gæsternes stregspiller Morten Bjørnshauge afsluttede. Og således sluttede Hellberg med en redningsprocent på 60 – tre af fem afslutninger.

KIF-sejren var ikke dagens eneste gode nyhed. En anden nyhed, som blev offentliggjort umiddelbart før kampstart er, at stregspiller Mathias Hedegaard, som har bidraget rigtig stærkt for KIF Kolding i denne sæson, har forlænget sin kontrakt med KIF med yderligere en sæson. Det vakte behørig jubel på tilskuerpladserne.

Og jubel vakte det også efter slutfløjt, at et fokuseret og koncentreret KIF-mandskab lagde godt fra land i kvalifikationsspillet, hvor den næste vigtige opgave er på lørdag den 6. april klokken 15.00 på udebane i Skanderborg mod Skanderborg AGF.

Matchfakta:
KIF Kolding-SønderjyskE: 32-26 (14-14)

Målscorere:
KIF: Sander Øverjordet, Erik Toft og Bjarke Christensen, hver 6, Oliver Norlyk, 4, Jens Svane og Viktor Nevers, hver 3, Mathias Hedegaard, 2, Benjamin Pedersen og Mikkel Lund, hver 1 mål.

SønderjyskE: Andreas Lang, 6, Nicolaj Jørgensen, 5, Oliver Eggert, 4, August Wiger, 3, Alec Smit og Jacob Bagersted, begge 2, Sebastian Augustinussen, Kristian Stranden, Nikolaj Svalastog og Julius Sten, hver 1 mål.

Udvisninger:
KIF: 6, SønderjyskE: 4

Redninger:
KIF: Magnus Brandbyge: 15/37 (40,54 procent), Anton Hellberg: 3/5 (60 procent)

Sønderjyske: Julius Sten: 10/34 (29,41 procent), Kasper Larsen: 0/4 (0 procent)

2715 tilskuere i Sydbank Arena

Dagens Man of the Match:
KIF: Magnus Brandbyge, SønderjyskE: Andreas Lang

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere