Solid holdindsats og stærk Tim Winkler bag KIF-sejr i Thisted


Foto: Photo-Andersen

Af Ole Maass

En solid holdindsats, et forsvar der lukkede af og en uhyre stærkt spillende Tim Winkler i KIF-målet var nogle af de ingredienser, som skulle til for at sikre KIF Koldings mandlige ligahold den fjerde sejr i træk og sæsonens 12. sejr i alt, da holdet lørdag eftermiddag i Thyhallerne i Thisted besejrede Mors-Thy med 27-22.

KIF-sejren blev skabt efter en fremragende anden halvleg, hvor KIF'erne holdt hjemmeholdet nede på en score på blot otte mål. I samme halvleg scorede KIF'erne 15 mål.

Mors-Thy kunne gå til pausen med en føring på 14-12, og det var da også hjemmeholdet, som kom klart bedst ud af starthullerne og i en håndevending bragte sig foran med 3-0. Efter små syv minutter tog KIF-træner Kristian Kristensen den første time out efter, at KIF'erne på det tidspunkt havde lavet flere uprovokerede fejl og dårlige afslutninger på en stærkt spillende Rasmus Henriksen i hjemmeholdets mål.

Time outen havde effekt, for få sekunder senere scorede Thomas Boilesen KIF's første mål til reducering på 3-1. Det var dog fortsat hjemmeholdet, som havde fat i den lange ende. Mors-Thy førte med 7-3 efter knap et kvarters spil og med 11-6 efter 22 minutter. Men i kraft af blandt andet 7 mod 6 spillet, hvor unge Andreas Elbek kom ind og selv lavede et mål og et par assist, fik KIF'erne arbejdet sig ind i kampen igen. KIF'erne erobrede flere bolde i slutningen af første halvleg og pressede hjemmeholdet til at lave flere fejl, og det betød at afstanden blev mindsket, så Mors-Thy kun førte med 14-12 ved pausen. Imod slutningen af første halvleg havde Tim Winkler også flere vigtige redninger, som kunne bibringe KIF'erne troen på, at der var noget at hente i Thisted.

Tendensen fortsatte i anden halvleg, hvor hjemmeholdet var et mulehår foran KIF, men da KIF's Mads-Peter Lønborg efter 12 minutters spil i anden halvleg udlignede til 16-16 var det første gang KIF'erne var på omgangshøjde med hjemmeholdet. KIF's forsvar var steppet op, og da samtidig KIF'erne spillede klogt og varieret i angrebet med god brug af syv mod seks, kunne Thomas Boilesen efter 16 minutters spil i anden halvleg for første gang bringe KIF i front til stillingen 19-20.

I slutfasen fortsatte Tim Winkler storspillet i KIF-målet, men vi skulle hen til ni minutter før tid inden KIF fik sin første to måls føring – på et gennembrud af en stærkt spillende Jesper Meinby til stillingen 20-22. I de sidste fem minutter skulle hjemmeholdet forcere, og det førte til flere fejlafleveringer, skud på stolpen og skud, som Tim Winkler tog sig af, og det der havde været en tæt kamp endte så med at blive en på papiret sikker sejr – 22-27 til KIF.

KIF-træner Kristian Kristensen havde stor ros til spillerne efter kampen.

-Det er en rigtig god kollektiv indsats, men det er klart at en spiller som Tim Winkler med en redningsprocent på 50 er en meget afgørende faktor for os. Men vi stepper også op i forsvaret, og samtidig finder vi løsningerne i angrebet. Vi spiller bestemt ikke en fejlfri kamp, men det er en meget solid indsats af alle spillere, lød det fra en yderst tilfreds KIF-træner i telefonen inden hjemturen fra det nordvestjyske til det sydjyske.

Matchfakta:

Mors-Thy Håndbold-KIF Kolding: 22-27 (14-12)

Målscorere:

Mors-Thy: Frederik Bjerre, 6, Lasse Pedersen, 5, Mads Svane Knudsen, 4, Andreas Nielsen, Marcus Midtgaard og Axel Franzén, hver 2 samt Mads Thymann, 1 mål.

KIF Kolding: Bjarke Christensen, 5, Jens Svane, Jesper Meinby og Thomas Boilesen, hver 4, Benjamin Pedersen og Viktor Nevers, hver 3, Andreas Elbæk, Sander Øverjordet, Steven Plucnar og Mads-Peter Lønborg, hver 1 mål.

Udvisninger: begge hold 0 udvisninger

Redninger:

Mors-Thy: Rasmus Henriksen: 14/40 (35 procent)

KIF: Magnus Brandbyge: 3/14 (21,43 procent), Tim Winkler: 9/18 (50 procent)

Tilskuere: 953 i Thyhallerne i Thisted.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere