Sådan KIF: den sejr var uhyre vigtig


Af Ole Maass

Et lettelsens suk bredte sig om kap med de brede smil onsdag aften ved 20.15-tiden i Sydbank Arena, da det var en realitet, at KIF Kolding havde vundet den vitale bundkamp mod Lemvig/Thyborøn med 29-24 efter en KIF-føring på 13-9 ved pausen.

2515 tilskuere – minus en lille gruppe Lemvig-fans – var oppe og stå og fejre sejren, som betyder at KIF'erne nu har snor i både Lemvig/Thyborøn og de andre hold i bunden, Sønderjyske, Nordsjælland og TMS Ringsted, som nu er inden for en afstand, hvor det bestemt ikke ser umuligt ud for KIF.

KIF-sejren blev grundlagt i kraft af en stærk holdindsats, hvor et fremragende forsvar og en stærkt spillende Magnus Brandbyge i KIF-målet sørgede for, at gæsterne måtte slide hårdt for deres mål. Det betød, at der gik 12 minutter inden Lemvig havde scoret deres andet mål – en fløjscoring, som reducerede KIF's føring til 4-2.

KIF'erne havde også deres udfordringer med at få scoret i starten af kampen, både fordi Lemvig-forsvaret var meget bevægeligt, og fordi Emil Tellerup tog godt fra i gæsternes mål.

Da der manglede cirka ti minutter af første halvleg gik begge mandskaber over til at spille syv mod seks, og det betød en øget scoringsfrekvens i begge ender af banen. KIF'erne spillede generelt velovervejet og med få tekniske fejl, og en føring på 6-4 efter tyve minutters spil blev byttet ud med en pauseføring på 13-9 til KIF – til stor tilfredshed for KIF-trænerduoen Kristian Kristensen og Anders Eggert – og ligeledes til udelt begejstring for de 2515 tilskuere, som denne torsdag aften gav den fuld gas med opbakningen til KIF-drengene – og som også betød, at en foreløbig sæsonrekord til en hjemmekamp i Sydbank Arena.

KIF-drengene kom lige så koncentreret ud til anden halvleg, og det betød at KIF'erne efter knap seks minutters spil af halvlegen havde øget føringen til syv mål – 17-10. Så fulgte tre missede afslutninger fra KIF og tre mål fra gæsterne, og så stod der pludselig 17-13, og en anelse uro bredte sig på tilskuerpladserne. Var de ved at sætte føringen over styr, sagde vi til hinanden, men heldigvis sørgede en knivskarp Benjamin Pedersen for, at vi igen kunne trække vejret lidt roligere, da han gjorde det til 18-13 fra stregen på et indspil fra Oliver Norlyk. Det var også Benjamin, som scorede det følgende KIF-mål til 19-14 og efterfølgende tilkæmpede han sig et straffekast, som Bjarke Christensen scorede på til 20-15. Efter et par missere af KIF kunne gæsternes stregspiller Fredrik Clementsen igen reducere til en afstand på tre mål – 20-17, men i det efterfølgende angreb var det så Jens Svane, som fik roen tilbage på tilskuerpladserne, da han på et gennembrud øgede til 21-17. Efterfølgende øgede KIF'erne til en føring på fem mål, men gæsterne var ikke sådan at ryste af. Med knap syv minutter tilbage reducerede de til 24-21, men det var først med knap 3 1/2 minut tilbage af kampen, at vi følte os nogenlunde sikre på sejren. Det var da KIF's indskiftede svenske målmand Anton Hellberg ved stillingen 26-22 reddede et skud fra gæsternes højre back Vilhelm Poulsen. På det efterfølgende angreb scorede Bjarke Christensen på stregen på en assist fra Erik Toft, og med stillingen 27-22 med mindre end tre minutter tilbage var sejren i hus.

Sejren var en solid holdpræstation af KIF'erne. Undervejs var der sekvenser i kampen, hvor spillet forekom lidt nervøst fra begge mandskaber, men det var KIF's stærke forsvar i første halvleg, som lagde fundamentet til sejren. Der var stærke individuelle præstationer af begge KIF's målmand, Magnus Brandbyge og Anton Hellberg. Benjamin Pedersen var fremragende i begge ender af banen, Bjarke Christensen leverede også en flot kamp, ligesom Oliver Norlyk også havde masser af power i skudarmen og ligeledes leverede flotte assist til medspillerne. Én af kampens flotteste detaljer var et vip fra Norlyk til en højtflyvende Sander Øverjordet, som scorede til 23-18 for KIF. Meget cool udført med 11 minutter tilbage af kampen. Mange flere KIF-spillere kan fremhæves: Mathias Hedegaard og Jens Svane var leveringsdygtige i solidt arbejde og to mål hver, og så kommer man heller ikke uden om, at KIF med Erik Toft i bagkæden får tilført den nødvendige power, som gør livet sværere for modstanderne. Som spilstyrer er Sander Øverjordet uhyre vigtig for KIF, og så må man også fremhæve tyske Robert Timmermeister, som leverer masser af kvalitet og hårdt arbejde i forsvaret.

Denne torsdag aften skal KIF's hjemmepublikum have stor kredit for en helhjertet og medlevende indsats. KIF's fanklub, Den Gyldne Hånd, bidrog med to flotte tifoer, som fra start var med til at fyre godt op under stemningen i hallen, og den stemning skal vi meget gerne have igen til den næste hjemmekamp, som er lørdag den 2. december klokken 15.30 mod Ribe-Esbjerg.

Matchfakta:
KIF Kolding-Lemvig/Thyborøn: 29-24 (13-9)

Målscorere:
KIF: Bjarke Christensen, 8, Benjamin Pedersen, 6, Oliver Norlyk, 4, Erik Toft, 3, Mathias Hedegaard, Sander Øverjordet, Jens Svane og Viktor Nevers, hver 2 mål.

Lemvig: Jorn Smits, 4, Vilhelm Poulsen, Fredrik Clementsen og Jens Kvist, hver 3, Jeppe Gade, Tobias Bay, Emil Jessen, Tobias Myssing og Emil Jensen, hver 2 samt Christian Holm, 1 mål.

Redninger:
KIF: Magnus Brandbyge: 9/28 (32,14 procent), Anton Hellberg: 5/10 (50 procent)

Lemvig: Emil Tellerup: 10/34 (29,41 procent), Simon Egtved: 3/8 (37,50 procent)

Udvisninger:
KIF: 2, Lemvig: 3

2515 tilskuere i Sydbank Arena

Dagens Man of  the Match:
KIF: Magnus Brandbyge, Lemvig: Fredrik Clementsen

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere