Optræk til drama, når KIF Kolding møder Nordsjælland Håndbold


Af Ole Maass

Alle betingelser er tilstede for, at det bliver et højspændt drama, når KIF Koldings ligahold torsdag aften – klokken 20.00 i Royal Stage i Hillerød – skal op imod hjemmeholdet fra Nordsjælland Håndbold. De to hold ligger side om side i tabellen, begge med 13 point i bunden af ligaen, og vinderen af opgøret vil stå stærkt i forhold til at undgå plads nummer 14 i ligaen, som er ensbetydende med direkte nedrykning.

Der er altså rigtig meget på spil, og det er KIF-træner Kristian Kristensen da også meget bevidst om forud for kampen.

-Nordsjælland er et stærkt hjemmehold, mens vi i denne sæson har været stærkere på udebane. Så det kan ikke undgå at blive et drama. Nordsjælland er favorit i kraft af hjemmebanen, og også i lyset af, at de har vundet to gange over os – begge med ét mål, konstaterer Kristian Kristensen.

Han henviser her til pokalkampen i august, hvor Nordsjælland hjemme vandt med 24-23, ligesom sjællænderne vandt ligakampen i Kolding i oktober med 29-28.

-Men vi tror på, at vi med et stærkt forsvar med spillere som Vetle Rønningen og Mathias Hedegaard i front kan sætte en kæp i hjulet for hjemmeholdet. Og så er der ingen tvivl om, at målmandsduellen bliver afgørende, og i de senere kampe har Magnus Brandbyge vist opadgående formkurve for os. Så vi tror på mulighederne i torsdagens kamp, lyder det fra Kristian Kristensen.

Nordsjælland praktiserer ofte et offensivt forsvar, så derfor er der ingen tvivl om, at en spiller som Sander Øverjordet får en fremtrædende rolle med at sætte KIF's spil op.

Og KIF-forsvaret skal have ekstra opmærksomhed på skytter som Kristian Olsen, Nichlas Hald og Mathias Campbell hos hjemmeholdet, ligesom en fintestærk spiller som tyske Justin Müller også er en mand, som kan skabe ravage i modstandernes forsvar.

Så der bliver nok at se til for KIF'erne, som heldigvis – som altid – får massiv opbakning af medlemmerne af fanklubben Den Gyldne Hånd. For de der ikke tager med til Hillerød for at bakke KIF op kan man følge torsdagens kamp direkte på TV2 Sport, hvor transmissionen fra Hillerød starter klokken 19.30.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udvikliet af Magio - web med mere