Øv for en pokalskuffelse


Af Ole Maass

Det var ikke lige den måde vi havde håbet på at starte en ny håndboldsæson på, men de kolde kendsgerninger er, at KIF Koldings mandlige ligahold ikke er med i bowlen, når der søndag aften trækkes lod til kvartfinalerne i pokalturneringen, Santander Cup.

Det ligger fast efter, at KIF Kolding lørdag henimod 19-tiden havde tabt med 24-23 til hjemmeholdet Nordsjælland Håndbold – på et straffekast scoret efter tid.

At KIF'erne tabte den kamp kan holdet i et vist omfang takke sig selv for. KIF'erne havde nemlig styrepinden i stort set hele første halvleg og efter godt 22 minutters spil viste måltavlen i Royal Stage i Hillerød en føring på 12-8 til KIF. Men efter nogle tekniske fejl og dårlige afslutninger fra KIF's side skulle Nordsjælland kun bruge fire minutter til at udligne til 12-12, og ved pausen var stillingen 13-13 – en pausestilling hjemmeholdet kunne være langt mest tilfreds med.

De dårlige KIF-afslutninger, et par tekniske fejl og to KIF-udvisninger i starten af anden halvleg gjorde, at hjemmeholdet i den grad fik vendt kampen på hovedet, og i løbet af otte minutter gik Nordsjælland fra en stilling på 14-14 til en fem måls føring, 19-14. Hjemmeholdet bragte sig også foran 20-15, men så fulgte en dramatisk periode, hvor hjemmeholdet gik i stå rent scoringsmæssigt, så KIF fik reduceret til 20-17. På det tidspunkt – med 17 1/2 minut igen – fulgte kampens dramatiske højdepunkt, hvor KIF-målmand Magnus Brandbyge fik direkte rødt kort efter en situation, hvor han i et forsøg på at redde en bold, gled ud i en af hjemmeholdets fløjspillere.

Så kom Rasmus Døssing på mål for KIF, og det gjorde han ganske fornuftigt, for med godt syv minutter tilbage at spille i fik Benjamin Pedersen fra stregen udlignet til 20-20 på et tidspunkt, hvor Nordsjælland havde holdt en 13 minutter lang scoringspause.

I slutfasen skulle begge hold kæmpe med at få scoret. Med godt fire minutter tilbage brændte KIF's normalt sikre straffekastskytte, Bjarke Christensen et straffekast, som kunne have betydet udligning til 22-22. To minutter senere udlignede Bjarke til 23-23 endnu et straffekast, og da hjemmeholdets Justin Müller et minut før tid lavede en fejlaflevering fik KIF chancen for at afgøre kampen, men 16 sekunder før tid mislykkedes et indspil fra Oliver Norlyk til Benjamin Pedersen. Hjemmeholdet tog time out med ti sekunder tilbage, og så endte det med at hjemmeholdets Oliver Klarskov i sidste sekund blev stoppet af KIF's Martin Risom. Dommerne dømte straffekast, og det scorede hjemmeholdets Jeppe Cieslak så på til en Nordsjælland-sejr på 24-23.

KIF-træner Kristian Kristensen ærgrede sig efter nederlaget.

-Vi går til pause med en dårlig fornemmelse efter at have styret kampen i første halvleg. Vi har nogle dårlige afslutninger og laver nogle tekniske fejl, og så inviterer vi Nordsjælland ind i kampen igen. I anden halvleg kommer vi skidt fra start, men kommer tilbage i kraft af vores syv mod seks-spil, og i en periode står vi rigtig godt i forsvaret. Vi er selvfølgelig hammerærgerlige over nederlaget. Men vi skal op på hesten igen. Der er ikke andet for, siger Kristian Kristensen.

Hos KIF spillede Benjamin Pedersen en fin kamp med fire mål på seks afslutninger. Benjamin har siddet uden for med eftervirkningerne af en håndskade i hele opstartsfasen. Sander Øverjordet og KIF's målmænd Magnus Brandbyge og Rasmus Døssing kunne også være deres indsats bekendt.

Én af KIF's vigtigste spillere, venstre back Erik Toft var til gengæld kun med i første halvleg, da han var hæmmet i skudarmen efter et slag på armen tidligere på ugen ved træningen. Det gav KIF'erne ekstra udfordringer i angrebsspillet.

Matchfakta:

Nordsjælland Håndbold-KIF Kolding: 24-23 (13-13).

Målscorere:

Nordsjælland: Julius Mørch og Matias Campbell, hver 6, Jeppe Cieslak, 5, Kristian Olsen, 3, Justin Müller, Jonas Raundahl, Tim Rantala og Oliver Klarskov, hver 1 mål.

KIF: Sander Øverjordet, 6, Bjarke Christensen og Benjamin Pedersen, hver 4, Vetle Rønningen og Victor Nevers, hver 3, Oliver Norlyk, 2  samt Jens Svane, 1 mål.

Udvisninger:

Nordsjælland: 1, KIF: 4 plus rødt kort til Magnus Brandbyge

Redninger:

Nordsjælland: Jimmi Andersen: 2/11 (18,18 procent), Magnus Petersen: 12/26 (46,15 procent).

KIF: Magnus Brandbyge: 7/19 (36,84 procent), Rasmus Døssing: 6/16 (37,50 procent).

1964 tilskuere i Royal Stage i Hillerød

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere