Ny sæson skydes i gang med et pokalbrag


Af Ole Maass

Små fem ugers intense forberedelser er forbi. Tirsdag aften gælder det, når KIF Kolding mandlige ligahold skyder den nye sæson i gang med et pokalbrag – 1/8-finalen i pokalturneringen Santander Cup, hvor sidste sæsons DM-bronzevindere fra Bjerringbro-Silkeborg står på den anden side af halgulvet. Kampen fløjtes i gang klokken 19.00 i Sydbank Arena.

KIF-træner Kristian Kristensen glæder sig lige som spillerne til at komme i gang.

-I al ydmyghed synes vi jo det er gået fint i vores forberedelseskampe. Ikke mindst vores forsvarsspil har set godt ud. Men vi ved så også, at en pokalkamp mod BSH er en opgave af en anden kaliber, konstaterer KIF-træneren.

I modsætning til KIF har BSH ikke foretaget så mange udskiftninger i truppen, men til gengæld blev BSH svækket, da holdets stærkeste venstre back, svenske William Bogojevic for en halv snes dage siden blev meldt ude hele sæsonen med en alvorlig korsbåndsskade.

Det betyder, at der bliver lagt et stort ansvar på unge Mads Kjeldgaard Andersen, som sammen med Emil Jessen, som er udlejet fra KIF kommer til at få et stort ansvar på denne backplads.

-Og i opstartsfasen har Mads Kjeldgaard set skarp ud. Det samme har Peter Balling. Vi ved, at Balling er hamrende dygtig, og vi har også set at BSH er rigtig skarpe både i kontraløbene, men også i de meget hurtige opgiverkast. Så vores returløb skal sidde i skabet, konstaterer Kristian Kristensen.

Han har stor tiltro til, at hans mandskab i det etablerede forsvarsspil kan matche BSH's profiler, og i angresspillet har KIF-drengene også i forberedelseskampene vist både kvalitet og god bredde.

Hos dagens modstanderhold, Bjerringbro-Silkeborg har vi en særlig velkomst til fire aktører, som har en fortid i KIF-trøjen.

Træner Patrick Westerholm, som i ni sæsoner var en uhyre vigtig spiller for KIF og blandt andet var med til at vinde fire DM-titler. Stregspiller René Toft Hansen, som i sine tre sæsoner i KIF var med i to DM-finaler og her vandt guld og sølv samt en pokaltitel. Og i de to foregående sæsoner havde Peter Balling, som nu er skiftet til BSH som bekendt en meget stor betydning for KIF. Og så siger vi også velkommen tilbage i Sydbank Arena til Emil Jessen, hvor han spillede i den seneste sæson.

Og selvom vi siger varmt velkommen til alle fire håber vi dog på, at de tirsdag aften rejser tomhændede hjem fra den vigtige pokal ottendedelsfinale. For at det kan ske skal KIF's hjemmepublikum i den grad være på mærkerne her fra starten af den nye sæson. Derfor skal KIF-drengene have massiv opbakning – og det skal drengene i alle 60 minutter i kampen tirsdag aften.

Så mød op i hallen og lav noget larm for KIF Kolding – så kan vi forhåbentlig få en festlig aften i Sydbank Arena.

Kom i god tid i hallen inden kampstart klokken 19.00.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere