Magnus Brandbyge – en stærk sidste skanse


Af Ole Maass

KIF Kolding siger efter denne sæson farvel til en stribe profiler – blandt dem den 27-årige målvogter, Magnus Brandbyge, som efter to sæsoner i KIF Kolding tager tilbage til det midtjyske. Brandbyge, som har haft sin opvækst i Aarhus, spiller i næste sæson i Skanderborg AGF. I sæsonen 2022/23 stod Magnus Brandbyge med den næsthøjeste redningsprocent i ligaen, 33,9 procent. I den seneste sæson sluttede han med den fjerdehøjest redningsprocent, 32 procent.

Vi har taget en snak med Magnus Brandbyge og fire af de andre profiler, som forlader KIF, og de artikler bringes i den kommende tid på KIF Koldings hjemmeside.

Magnus Brandbyge, nu siger du farvel til KIF efter to sæsoner i klubben. Hvordan ser du overordnet tilbage på de to sæsoner i KIF?
-Overordnet har det været rigtig positivt for mig at spille i KIF. Jeg har mødt enormt mange rare mennesker i klubben – både på og omkring holdet, og uden for banen, hvor der er mange mennesker, som har gjort deres til, at jeg ser tilbage på to rigtig gode år i KIF.

Hvordan ser du på din egen udvikling som spiller i de to seneste sæsoner i KIF?
-Jeg er meget taknemmelig for den chance KIF gav mig ved at satse på mig. I sidste sæson (22/23-sæsonen) havde vi en større kontinuitet på holdet, og det betød, at der var bedre betingelser for, at jeg kunne præstere på et højt niveau. En målmand er ikke noget værd uden et stærkt forsvar, og et stærkt forsvar er også afhængige af en målmand, som tager nogle bolde. Der har været stor forskel på denne sæson og sidste sæson. I denne sæson havde vi mange skader i starten, og det betød at vi ikke kunne levere lige så godt i forsvaret, som i sidste sæson.

Er der en særlig kamp, der står stærkt i din erindring fra din periode i klubben?
-Jeg vil nok nævne min allerførste ligakamp i 22/23-sæsonen, som også var min første kamp i KIF-trøjen. Vi spillede på udebane mod TTH Holstebro, og inden den kamp havde KIF en rigtig skidt statistik mod TTH og ikke vundet i Holstebro i mange år. Vi vandt kampen med 26-22, og jeg husker, at vores fanklub Den Gyldne Hånd bakkede os enormt meget op. Det gjorde de i alle kampe, men det gjorde stort indtryk på mig. Og så husker jeg selvfølgelig også 27-25 sejren på hjemmebane mod Aalborg i sidste sæson som én af de rigtig store kampe med over 4000 tilskuere.

Du har spillet i KIF i to sæsoner, som har været vidt forskellige. I sidste sæson var I tophold og manglede ét point for at skulle spille Europa Cup. I denne sæson har I kæmpet mod nedrykning hele sæsonen. Hvorfor har der været så store udsving i præstationerne?
-I sidste sæson præsterede vi godt, fordi vi havde en god stabilitet og kontinuitet på holdet. I denne sæson har vi haft mange skader, og det har betydet, at resultaterne har været meget svingende. Der har sikkert også været noget uro og usikkerhed, fordi vi har ligget i bunden hele sæsonen. Men jeg har nu oplevet, at vi på holdet hele tiden har haft en tro på, at vi nok skulle undgå nedrykning. Og i spillertruppen har der været en god stemning, og vi har bakket hinanden op. Vi har forsøgt at holde fokus, og personligt har jeg ikke brugt tid på at læse, hvad der står på sociale medier. I slutningen af sæsonen løftede vi os spillemæssigt, så KIF også er i ligaen i næste sæson.

Nu skal du videre i karrieren til Skanderborg AGF. Hvad er baggrunden for, at du tager det skridt?
-Jeg kommer jo fra Aarhus, og jeg vil gerne tættere på familie og venner. Jeg har det meste af mit netværk. Rent sportsligt tænker jeg, at KIF og Skanderborg er to hold, som niveaumæssigt ligger cirka det samme sted. Jeg er ikke i tvivl om, at KIF også i næste sæson får et konkurrencedygtigt hold, men for mig har det med at komme tættere på familie og venner haft afgørende betydning for mit valg.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere