Kristian Kristensen: Vi skal være skarpe fra start


Af Ole Maass

Spillerne på KIF Koldings mandlige ligahold vendte i mandags tilbage til træningen efter 2 1/2 ugers julepause siden den seneste turneringskamp den 16. december, hvor KIF'erne tabte med 29-27 til de danske mestre fra GOG.

Med i hallen var samtlige ligaspillere – minus KIF's to norske landsholdsspillere Erik Toft og Sander Øverjordet, der som bekendt er med det norske landshold til EM i håndbold. Her er KIF-træner Kristian Kristensens trænerkollega, assistenttræner Anders Eggert også i sin rolle, som en særdeles kyndig ekspert for TV2, men ellers var KIF-truppen fuldtallig ved træningsstarten, hvor KIF-spillerne blandt andet fik en fysisk test som én af de første forberedelser til grundspillets sidste otte ligakampe, som for KIF's vedkommende skydes i gang med hjemmekampen i Sydbank Arena, lørdag den 3. februar, klokken 15.30, hvor TTH Holstebro kommer på besøg.

Kristian Kristensen slår fast, at der selvfølgelig er ”noget rust”, der skal bankes af, når man ikke har spillet håndbold i nogle uger.

-Men truppen er skadesfri, og det var tydeligt at spillerne igen glædede sig til at få en håndbold mellem hænderne. I de kommende knap tre uger skal vi arbejde meget målrettet med både fysikken og håndbolden, for vi skal stå knivskarpt, når vi igen skal i gang med ligakampene, som kommer tæt i starten af februar, siger Kristian Kristensen.

Inden jule- og EM-pausen var KIF'erne inde i en god periode, som gav seks point i de sidste fem ligakampe, og Kristian Kristensen håber, at kan genfinde det spillemæssige niveau, som gav sejre i kampene mod Skjern, Ribe-Esbjerg og SønderjyskE.

-Den store forskel i forhold til vores start på turneringen, hvor vi havde fem-seks skadede spillere var, at Vetle Rønningen kom tilbage og styrede vort forsvar og angrebsmæssigt var det også en kæmpe styrke for os, at Sander Øverjordet fik styrepinden i vort angrebsspil. Men der er stadig elementer i spillet, som vi kan arbejde på at forbedre. Vi skal hente lidt procenter på det vi kalder ankomstfasen, når vi erobrer bolden i forsvaret, og vi skal i angreb uden at skifte ud mellem forsvar og angreb. Her handler det om at vurdere rigtigt, hvor vi skal sætte ind med et hurtigt angreb og samtidig undgå at spille overilet, så det ender i en teknisk fejl. I den del af spillet er der basis for at vi kan blive bedre, siger Kristian Kristensen.

Han slår fast, at både han og spillerne er bevidste om situationen, som den afspejler sig i tabellen.

-Men vi fokuserer på det vi kan gøre noget ved. Vi har en rimelig ro i sindet, og jeg forventer at vi skal have seks point for at være sikre på ikke at rykke direkte ud af ligaen. Og de point skal vi nok få, mener Kristian Kristensen.

KIF'erne skal spille to træningskampe i januar, inden kampen mod TTH den 3. februar.

De to træningskampe er tirsdag den 16. januar, klokken 19.00 mod Sønderjyske. Kampen spilles i Løjt Idrætsanlæg ved Aabenraa. Den anden træningskamp spilles tirsdag den 23. januar, klokken 19.00 mod GOG. Denne kamp spilles i den lokale idrætshal i Højby, som ligger ti kilometer sydøst for Odense.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere