Kommende KIF’er vandt europæisk finale


Af Ole Maass
 
Jesper Meinby Pedersen, højre back og KIF-spiller fra den kommende sæson var med i en græsk heksekedel, da hans nuværende klub, AEK Athen, søndag aften sikrede sig den store pokal og guldmedaljerne, da den mindste af de tre europæiske turneringer, European Cup, blev afgjort.
 
Finale to, som blev vist direkte på TV3 Max, endte med en græsk sejr på 24-20 over svenske Ystads IF, som i spillerstaben blandt andre har en anden markant tidligere KIF-profil, Kim Andersson. Andersson var dog som følge af en skade ikke med i de to finaler, som begge blev spillet på græsk jord.
 
I finalen fredag aften vandt AEK Athen med 30-26 over Ystad, og i den kamp scorede Jesper Meinby tre mål på lige så mange forsøg. Søndag aften sendte Meinby kuglen i kassen to gange på fem forsøg.
Der var aldrig rigtig tvivl om den samlede græske sejr. Dertil brændte svenskerne for meget og lavede også for mange tekniske fejl samtidig med, at grækernes østrigske målmand, Thomas Bauer, mod slutningen af finale to hev masser af spektakulære redninger frem.
 
Finalen blev spillet i en heftig græsk kulisse med nogle voldsomt varmblodede tilskuere, som fejrede AEK’s første europæiske titel, som var det Champions League de havde vundet. I øvrigt har grækerne én gang tidligere – i 2017 – været i finalen i den samme europæiske turnering. Og på vejen til dette års finale slog grækerne i øvrigt i semifinalen en anden kendt europæisk klub, nemlig slovenske Gorenje Velenje ud.
 
Kæmpe tillykke til Jesper.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere