KIF’s ligahold i gang med fornyet energi


Af Ole Maass

Humøret var i top, og der var masser af energi at spore hos de 16 ligaspillere fra KIF Koldings mandlige ligahold, som tirsdag formiddag tog hul på forberedelserne til den kommende håndboldsæson.

Udover, at der blev sagt behørigt velkommen til de fem nye drenge i ”KIF-klassen” – Emil Jessen, Mats Gordon Krog, Jesper Meinby Pedersen, Peter Torpegaard Lund og Daniel Guldsmed – blev de 16 KIF-spillere også sendt ud på flere løbetest og tirsdag eftermiddag blev en del af tiden brugt i styrkelokalet, hvor der blev løftet tunge vægte, så KIF-spillerne fysisk kan være godt forberedt til de udfordringer, der venter på håndboldbanen.

KIF-træner Andreas Toudahl var godt tilfreds med den fysiske tilstand spillerne mødte op i efter fire ugers sommerferie.

- Det ser ud som om mange af spillerne har haft løbeskoene på i ferien, og der er nok også nogen af dem, som har lavet noget fysisk træning. Umiddelbart ser det ud som om grundformen er bedre sammenlignet med, da vi startede forberedelserne til sidste sæson, mener Andreas Toudahl.

Det er ikke kun grundformen, som er bedre hos KIF-spillerne. Der er også kommet en langt større bredde i KIF-truppen.

- Jeg har lige nu en trup med 14-15 spillere, som er klar til at spille håndbold. En enkelt eller to har et lille efterslæb fra sidste sæson. Samlet har vi en bredere trup, og jeg tror også vi får en stærkere trup. Der bliver større konkurrence om spilletiden, og dermed bliver der også mulighed for at give flere pauser til de spillere, som spiller meget. Det skal gerne styrke os som hold, konstaterer Toudahl.

- Vi har samtidig fået tilgang af nogle spillere, som er en god blanding af erfarne spillere og unge ærgerrige spillere, så vi har store forhåbninger til den kommende sæson.

35-årige Tim Winkler var som målmand i sidste sæson én af de erfarne spillere, som havde en vigtig rolle i, at KIF noget overraskende for de fleste eksperter spillede sig i DM-slutspillet.

- Det er dejligt at komme i gang igen. Vi har fået ladet batterierne op, og vi har fået tilgang af nogle gode drenge. I sidste sæson fik vi ret hurtigt hierakiet på holdet på plads. I denne sæson kommer der større konkurrence om spilletiden, men samlet tror jeg det kommer til at gavne holdet. Over en hel sæson er det vigtigt, at vi har en stor bredde på holdet, og for mig er målet helt klart, at vi igen kommer i slutspillet. Jeg tror vi har holdet til det, siger Tim Winkler.

21-årige Emil Jessen med en fortid i Århus Håndbold er én af de nye drenge i ”KIF-klassen”, og han er glad for sit skifte til KIF Kolding.

- Jeg trænede med i en uge før sommerferien og fik allerede der et godt indtryk af klubben, og drengene på holdet. Man mærker hurtigt, at KIF er en professionel klub, og det er en klub med en stor historie. Nu er man i gang med at bygge noget nyt op, og det ser jeg frem til at være en del af, lyder det fra Emil Jessen, der kan gøre sig som både playmaker og venstre back. Han er samtidig en del af den danske U21-landsholdstrup.

- I sidste sæson havde KIF en flot sæson, og jeg både tror og håber på, at vi kan lægge et lag på og igen kvalificere os til slutspillet, lyder det fra den stærke unge bagspiller, som er én af de fem nye spillere på KIF’s ligahold.

#Vikæmperforkolding #Rigerepåoplevelser

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere