KIF tabte igen til sin onde ånd fra Skanderborg


Af Ole Maass

KIF Kolding har en ”ond ånd” i mændenes håndboldliga, og det er Skanderborg – både med og uden klubnavnene Aarhus og AGF. Det ligger efterhånden adskillige år tilbage siden KIF'erne sidst hentede en sejr mod midtjyderne, og det blev der heller ikke lavet om på, da KIF'erne hjemme i Sydbank Arena tabte med 27-31 til Skanderborg/AGF, som ved pausen førte med 14-12 over KIF.

Den pauseføring kunne gæsterne være langt mest tilfreds med efter en første halvleg, som KIF'erne langt hen ad vejen styrede. KIF lagde ud med stærkt forsvarsspil og et fokuseret angrebsspil, som betød at KIF'erne efter cirka et kvarters spil førte med 8-4. KIF'erne havde også chancen for at øge til et fem måls forspring, men Bjarke Christensen brændte friløberen på gæsternes målmand Salah Boutaf, og få sekunder efter scorede gæsternes Torben Petersen så i stedet til en reducering på 8-5. Så fulgte nogle fejlafleveringer fra KIF's side samtidig med, at Salah Boutaf hev en håndfuld redninger frem, og fra at være en kamp KIF havde styret ændrede kampbilledet sig fuldstændigt, så gæsternes Morten Balling bragte Skanderborg/AGF foran med 9-11 efter godt 23 minutters spil. KIF'erne havde da holdt en 5 minutters scoringspause, mens gæsterne i samme periode lavede syv mål.

KIF's stærke forsvarsspil fra det første kvarter blev skudt i sænk af gæsternes bagspillere Morten Balling, Jonatan Mollerup og Torben Petersen, og samtidig blev tingene heller ikke bedre af, at alle tvivlskendelser gik udeholdets vej. KIF's Benjamin Pedersen på stregen fik flere gange næsten hevet trøjen af, men det blev der som regel ikke dømt for. Det skabte frustration på både KIF-bænken og hos publikum i hallen over et par dommere, som i hvert fald ikke kunne beskyldes for at være hjemmedommere.

I anden halvleg fik KIF'erne en skidt start, da flere fejlafleveringer straks førte til, at gæsterne kunne udbygge føringen, så KIF'erne efter små seks minutter var foran med fem mål – 13-18. Gæsterne lavede også fejl, så midt i halvlegen havde KIF'erne reduceret forspringet til to mål – 19-21 og 20-22.

Men samtidig havde gæsterne lidt for nemt ved at spille sig igennem KIF-forsvaret – blandt andet med gode indspil til Lars Mousing og Frederik Arnoldsen på Skanderborg-stregen, og ude bagfra var spillere som Morten Balling, Torben Petersen og Jonatan Mollerup hele tiden farlige på deres egne afslutninger, så mod slutningen var gæsterne hele tiden foran med tre, fire eller fem mål – og derfor må man også retfærdigvis slå fast, at man sådan set ikke kunne indvende noget mod gæsternes sejr.

Hos KIF'erne var der også gode individuelle præstationer. Erik Toft fik med ti scoringer vist sin værdi for KIF. En spiller som Mathias Hedegaard kæmpede stærkt i begge ender af banen og var også træfsikker fra stregen, ligesom Benjamin Pedersen også leverede en solid indsats, og det samme gjorde tyske Robert Timmermeister.

Lige nu skal vi vænne os til, at KIF er placeret i bunden af ligaen. Vi skal glemme alt om slutspil. Det handler om at hente point nok til at blive i ligaen – og ikke så meget andet, og for os, som bakker op uden for banen er det dagsordenen for resten af sæsonen. Ret meget længere er den ikke – og kampen for at blive i ligaen starter allerede førstkommende onsdag, hvor KIF'erne skal på en svær opgave med udekampen i Fredericia.

Matchfakta:

KIF Kolding-Skanderborg/AGF: 31-27 (12-14)

Målscorere:

KIF: Erik Toft, 10, Mathias Hedegaard, 4, Oliver Norlyk, 3, Bjarke Christensen, Benjamin Pedersen, Robert Timmermeister og Frederik Bay, hver 2, Viktor Nevers og Peter Lund, hver 1 mål.

Skanderborg/AGF: Morten Balling, Jonatan Mollerup og Torben Petersen, hver 6, Mikkel Lang, Lars Skaarup og Lars Mousing, hver 2, Frederik Arnoldsen, Kristian Bonefeld, Thor Christensen, Morten Hempel Jensen, Fredrik Olsson, Salah Boutaf og Silas Frank, hver 1 mål.

Udvisninger:

KIF: 2, SAH: 4

Redninger:

KIF: Rasmus Døssing: 7/36 (19,44 procent), Rasmus Juhl Thomsen: 0/1 (0 procent)

SAH: Salah Boutaf: 11/31 (35,48 procent), Kristoffer Laursen: 1/8 (12,50 procent)

1187 tilskuere i Sydbank Arena

Dagens Man of the Match:
KIF: Erik Toft, Skanderborg/Aarhus: Salah Boutaf

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere