KIF sluttede med fornem sejr i Portugal


Af Ole Maass

Nok var det ”kun” en træningskamp, men derfor var det nu alligevel en stor præstation KIF Koldings spillere leverede, da de onsdag aften i Lissabon vandt med 29-27 over sidste sæsons bronzevindere i Portugal, SL Benfica. Ved pausen var stillingen 12-12.

Det skete efter en kamp, hvor KIF'erne stod stærkt i forsvaret, og i målet leverede Rasmus Døssing en glimrende præstation i anden halvleg, fortæller KIF-træner Kristian Kristensen telefonen fra Portugal.

-Det var en meget opløftende præstation og godt at opleve, at vi kom stærkt tilbage efter, at vi tirsdag aften blev rundbarberet af et meget stærkt FC Porto-mandskab. Porto spillede på et andet niveau end os, og i kampen mod dem var det især vores angrebsspil, som haltede. Det betød, at vi blev straffet på kontra, og Porto scorede 17 mål på kontra mod os, fortæller Kristian Kristensen om kampen mod Porto, som KIF tabte med 42-31.

Men tilbage til onsdagens kamp mod Benfica. I den kamp spillede KIF uden playmaker Sander Øverjordet, men i hans fravær gjorde Jens Svane og Andreas Elbek det glimrende, og så tilføjer Kristian Kristensen, at en spiller som Martin Risom kom godt i gang på højre backpladsen, hvorfra han fik scoret et par gode mål.

Benfica, som KIF besejrede er et stærkt hold med en stribe portugisiske landsholdsspillere, og så sent som i maj 2022 besejrede Benfica SC Magdeburg i EHF Europa League-finalen med 40-39 efter forlænget spilletid.

-De har skiftet syv spillere siden dengang, men det er stadig et hold med rigtig mange landsholdsspillere, så det var en stærk præstation af drengene, at vi kunne besejre dem. Vi spiller en kamp med stor disciplin og meget få fejl. Det var opløftende, siger Kristian Kristensen.

Udover de to kampe mod Porto og Benfica spillede KIF søndag aften også en træningskamp mod Aquas Santas, som også i den kommende sæson skal spille Europa Cup. Denne kamp vandt KIF med 30-25.

-Vi har indtil nu haft nogle meget fine dage i Portugal. Med gode forhold, gode værter og rigtig fin stemning. Nu skal vi lige bruge noget af torsdagen på at komme på sight seeing, og så har vi to træninger mere, inden vi lørdag flyver hjem til Danmark, konstaterer Kristian Kristensen.

I de tre træningskampe i Portugal har KIF's to normale førstevalg på stregpladsen, Benjamin Pedersen og Jonas Tidemand ikke været i aktion, og det betyder at der er blevet meget spilletid på stregen til KIF's forsvarskrumtap, Vetle Rønningen og unge Victor Aunsbjerg Lyngsø.

KIF's topscorere i sejren over Benfica var Bjarke Christensen og Erik Toft med hver seks mål, mens  Viktor Nevers og Oliver Norlyk scorede fire gange hver.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere