KIF ser frem til en topkamp i det vestjyske


Af Ole Maass

En kamp mellem HTH-ligaens nummer 4 og 5 kan man vel med god ret kalde en topkamp, og det er netop sådan en kamp, der er på plakaten i Skjern Bank Arena lørdag klokken 16.10, hvor Skjern Håndbold tager imod KIF Kolding.

I årenes løb har de to klubber spillet masser af finaler og store afgørende kampe mod hinanden, men i de senere år er det som bekendt Skjern, der rent sportsligt har været et godt stykke foran KIF. Det billede er der rokket ved i denne sæson, hvor det inden lørdagens kamp er KIF Kolding, som med 28 point på fjerdepladsen er tre point foran Skjern på femtepladsen. Og i kampen, som blev spillet i oktober i Kolding var det da også KIF, der trak det længste strå med en sejr på 29-23.

Siden den kamp er Skjern blevet forstærket med Lasse Mikkelsens tilbagekomst efter en længere skadesperiode. Og i VM-pausen har vestjyderne også hentet bagspilleren Jonathan Würtz tilbage efter lejemål i Lemvig-Thyborøn, og med en stærk bagkæde med spillere som Eivind Tangen, Simen Pettersen, Alfred Jönsson og Oliver Norlyk og profiler som Emil Bergholt på stregen og Christoffer Bonde i målet er der masser af kvalitet på Skjerns mandskab. Vestjyderne ligger da også lunt til at kvalificere sig til 1/8-finalen i European League – også på trods af, at Skjern-spillerne i tirsdags kunne ægre sig godt og grundigt over at tabe med 29-28 til kroatiske Nexe efter en kamp, hvor Skjern stort set førte i kampens første 55 minutter.

-Vi glæder os til at måle os med Skjern, som er et hold med stor bredde og et hold, som også har bevist, at det har spillemæssigt format internationalt. Skjern er samtidig et rigtigt stærkt hold på hjemmebane, så for os bliver kampen lørdag eftermiddag en stor udfordring. Men den er vi klar til at tage, siger KIF-træner Kristian Kristensen.

I modsætning til hjemmekampen i søndags, hvor KIF besejrede Lemvig-Thyborøn stiller KIF lørdag eftermiddag i Skjern i stærkeste opstilling. Det betyder, at KIF's norske landsholdsplaymaker Sander Øverjordet er tilbage efter sygdom, ligesom Jesper Meinby  er tilbage efter den fodskade han pådrog sig i træningskampen mod Ribe-Esbjerg, som blev spillet i VM-pausen.

KIF-drengene kan se frem til at få opbakning fra en busfuld fans fra fanklubben Den Gyldne Hånd. Kampen mellem Skjern og KIF Kolding, som fløjtes i gang klokken 16.10 lørdag vises ikke i tv. Så er man ikke i hallen kan man følge med på Tophåndbold-app'en.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere