KIF på pointjagt i Ringsted


Af Ole Maass

Fredag aften skal KIF Koldings mandlige håndboldligahold endnu en gang på pointjagt i en svær udekamp, når holdet gæster TMS Ringsted. Kampen, som spilles i Dansk Kabel TV Arena i Ringsted fløjtes i gang klokken 19.30.

TMS har i denne sæson indtil nu hentet ti point, og af de ti point er de otte hentet på hjemmebanen i Ringsted, hvor TMS hidtil i denne sæson kun har tabt til Skjern, mens holdet i de seneste fem hjemmekampe har hentet tre sejre og spillet to uafgjorte kampe.

KIF-træner Andreas Toudahl er da også meget bevidst om, at der venter hans mandskab en svær opgave mod et TMS-mandskab, som er kendetegnet ved at spille håndbold i et særdeles højt tempo og samtidig spille i mange forskellige formationer – både syv mod seks, med offensivt forsvar og andre taktiske varianter.

-Og derfor skal vi også være meget omstillingsparate og se om vi kan fremprovokere fejl hos modstanderne, som spiller i et rasende tempo. TMS har i denne sæson fået større kvalitet hos mange spillere, hvor de i sidste sæson var nemmere at regne ud, fordi meget af deres spil gik gennem Morten Jensen, som nu spiller i Skanderborg. I denne sæson er det Oliver Klarskov, som styrer spillet, og i bagkæden er det så Martin Risom og Mark Nikolajsen på de to backpladser, som er stærkt spillende. Og så bliver de suppleret af Lauritz Legér, som kan spille alle tre backpladser. Samtidig har TMS stærke fløjspillere og stregspillere, så samlet set har de et rigtig stærkt hold, konstaterer KIF-træneren.

KIF Kolding har i flere af sæsonens kampe manglet de berømte ”sidste marginaler” - senest i sidste uges hjemmekamp mod Nordsjælland Håndbold.

-Og i den situation kan man jo vælge at trække sig lidt ind i sig selv. Det gør vi ikke. Vi er rykket sammen i bussen og arbejder dagligt til træning for lige at finde den ekstra skarphed, som gør at vi forhåbentlig kan få de sejre vi har brug for. Vi håber og tror på, at det kan lykkes for os imod TMS, selvom vi er meget bevidste om, at der venter os en svær opgave, siger Andreas Toudahl.

Kampen mellem TMS og KIF kan ikke ses i tv, men man kan følge liveopdateringen på hjemmesiden og håndbold-app'en Tophåndbold.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere