KIF på hård opgave i Sønderborg


Foto: BlumePress

Af Ole Maass

Håndboldsæsonen nærmer sig sin afslutning og for KIF Koldings mandlige ligahold er der masser af spænding på forud for de to sidste kampe i kvalspillet til HTH ligaen.

Onsdag venter en hård opgave i Broager Sparekasse Skansen, når KIF-spillerne skal op imod et formstærkt hjemmehold, som har vundet de seneste fire kampe.

Det betyder så også, at SønderjyskE som bekendt nu er uden for den risiko det er at skulle ud i to eller tre altafgørende kvalkampe mod enten HØJ eller Grindsted fra 1. division.

Det er kun KIF eller TTH Holstebro, som kan ende i de kampe, men vinder KIF'erne onsdag aften i Sønderborg er det til gengæld sikkert, at det bliver TTH, som skal spille de to eller tre kvalkampe. KIF'erne vil i tilfælde af sejr have fire point og være bedst indbyrdes i forhold til TTH, mens KIF'erne i tilfælde af uafgjort eller nederlag formentlig skal have minimum ét point, når holdet på lørdag hjemme i Kolding tager imod TTH. Det afhænger dog også af TTH's kamp onsdag aften mod Lemvig. Taber TTH den kamp er sagen klar uanset resultaterne af KIF's to sidste kampe. Så er det TTH, som ender med sorteper i form af kvalkampene mod HØJ eller Grindsted.

KIF's modstander onsdag aften, SønderjyskE, har som nævnt vundet holdets fire seneste kampe. Blandt andet i kraft af storspil fra højre back, svenske Andreas Lang samt fra en anden stærk profil i bagkæden, venstre back Kristian Stranden. Men da SønderjyskE i søndags vandt en sikker sejr over Lemvig/Thyborøn var det dog en tredje spiller fra bagkæden, svenske August Wiger, som var den mest målfarlige skytte med otte mål. Sønderjydernes to fløjspillere, Nikolaj Svalastog og Alec Smit hørte sammen med målmand, Kasper Larsen også til nogle af hjemmeholdets fremtrædende profiler.

For KIF'erne handler det om at have fuld fokus på opgaven og stå stærkt i defensiven, og kan holdet så også vise nogle af de offensive takter, som generelt har været gode i de seneste måneder, er muligheden for en vigtig sejr til stede. KIF Koldings fanklub, Den Gyldne Hånd, bakker som altid talstærkt op i form af 60 KIF-fans, som er med i fanbussen fra Kolding.

Kampen mellem SønderjyskE og KIF Kolding fløjtes i gang i Sønderborg onsdag klokken 18.30, og den kan følges i live-opdateringen på hjemmesiden og app'en tophaandbold.dk.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere