KIF møder norsk Europa Cup-vinder i træningskamp


Af Ole Maass

Nærbø Idrettslag er næppe et klubnavn, som vækker den store genkendelse hos danske håndboldfans, men holdet fra den lille landsby, syd for Stavanger i det sydlige Norge kunne for godt to måneder siden – den 28. maj – løfte det mindste af de tre Europa Cup-trofæer jublende i luften. Nærbø IL vandt således i den afgørende kamp i Rumænien med 27-26 over den rumænske topklub Minaur Baia Mare, og da nordmændene forinden også havde vundet med fire mål på hjemmebanen sikrede de sig altså den samlede sejr og dermed trofæet i European Cup, som den mindste af de tre Europa Cup-turneringer hedder.

I den norske liga tabte Nærbø i semifinalen om mesterskabet mod storholdet og de seneste ti sæsoners norske mestre, Elverum, og tirsdag aften – klokken 17.30 – skal KIF Kolding i Viborg pudse formen af til den kommende sæson mod netop de norske Europa Cup-vindere fra Nærbø.

KIF-træner Kristian Kristensen erkender, at han ikke har det store kendskab til Nærbø, men han slår fast, at det for ham og spillerne også gælder om at have fokus et andet sted.

-Et norsk top fire hold er en kompetent modstander, men for os er fokus ikke på resultatet eller modstanderen, men på at vi selv får det spillemæssige koncept i orden. I kampen mod Nærbø vil vi ikke mindst have fokus på forsvarsspillet, hvor vi skal have et par forskellige varianter, som vi kan bruge i kamp, lyder det fra Kristian Kristensen.

I sidste uges træningskamp mod Sydkoreas landshold havde KIF'erne også fokus på forsvarsspillet, og her var Kristian Kristensen godt tilfreds med det han så.

-I første halvleg spillede vi med den rigtige udstråling, og her sad spillet sådan set over al forventning. I anden halvleg var det en lidt mere blandet omgang, men sådan er det også tit i kampe, hvor man fører med ni-ti mål ved pausen. Vi skal bruge træningskampene i denne uge til at give spilletid til alle spillere, som er til rådighed, og så har vi ekstra fokus på at få de unge og nye spillere spillet ind på holdet, konstaterer Kristian Kristensen.

Foruden kampen mod Nærbø IL spiller KIF Kolding også torsdag aften mod et andet norsk ligahold, Kristiansand Tophåndball. Denne kamp spilles torsdag klokken 20.30 som led i det store internationale stævne Generation Handball, som Viborg er værter for fra den 1. til den 6. august.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere