KIF møder forstærket Mors-Thy hold


Af Ole Maass

Når KIF Kolding tager hul på sæson nummer 40 i træk i landets bedste håndboldrække – lørdag den 2. september, kl. 16.00 i Sydbank Arena – er det et forstærket Mors-Thy mandskab, der står på den anden side af midterlinjen.

Med tilgangen af den tidligere landsholdsspiller Henrik Toft Hansen fra Paris Saint-Germain, playmaker Frederik Tilsted fra TTH Holstebro og venstre fløj, Henrik Tilsted fra BSV gør Mors-Thy sig i denne sæson berettigede forhåbninger om en plads blandt de otte hold i DM-slutspillet. Og da nordvestjyderne i forvejen råder over profiler som målmand Rasmus Henriksen, venstre back Marcus Midtgaard og højre fløj Lasse Pedersen i kombination med masser af unge talenter kan Mors-Thy – ligesom KIF – sagtens gøre sig forhåbninger om at tilkæmpe sig en plads blandt de otte hold, som i foråret 2024 skal kæmpe om DM-titlen.

Mors-Thy fik dog ikke den perfekte optakt til lørdagens ligapremiere i Kolding, da holdet hjemme tabte pokal 1/8-finalen mod Skjern med 24-28.

Det samme kan man konstatere om KIF Kolding, hvor spillerne og trænerstaben havde sat næsen op efter en plads i kvartfinalen, men hvor det som bekendt endte med en Nordsjælland-sejr på 24-23 på et straffekast efter tid.

De pokalkampe er som bekendt historie nu, og nu gælder det om at komme godt fra start i ligaen.

KIF-træner Kristian Kristensen er klar over, at der venter hans mandskab en hård kamp mod Mors-Thy.

-De stiller med et mandskab, som er en god blanding af rutinerede profiler og unge talenter. Men vi ved også, at hvis vi spiller op til vores bedste og hvis vi får vort forsvar op i nærheden af de 100 procent – ja, så skal modstanderne være dygtige for at få noget med hjem fra Kolding. Og samtidig forventer vi at have et stykke over 3000 tilskuere i ryggen til denne kamp. Med sådan en kulisse kan vi forhåbentlig hente en sejr, lyder det fra Kristian Kristensen.

Lørdagens kamp mod Mors-Thy er samtidig en brødreduel, hvor storebror Oliver Norlyk fra KIF møder sine to yngre brødre, Magnus, som er venstre fløj og Victor, som er playmaker hos Mors-Thy Håndbold. I KIF håber vi naturligvis, at det er storebror Oliver, som kan beholde håneretten og overhånden over for de to yngre brødre.

Til KIF's hjemmepublikum denne opfordring: Giv den fuld gas i alle 60 minutter, så vi kan få skudt denne jubilæumssæson nummer 40 i gang for fuld hammer med to point!

Du kan hente gratis billetter til kampen inde på KIF's hjemmeside.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere