KIF Kolding sluttede ligaen med en sikker sejr


Af Ole Maass

KIF Koldings ligahold leverede en rigtig fin kamp og endte med en sikker sejr på 37-31 over Nordsjælland Håndbold i sæsonens sidste ligakamp, hvor 2853 tilskuere udgjorde en flot og medlevende kulisse i en kamp, som på papiret ikke havde den helt store betydning.

Det var dog ikke til at se på indsatsen fra de to mandskaber, hvor det for KIF's vedkommende også var et farvel til en halv snes spillere – herunder store profiler som Vetle Rønningen, Bjarke Christensen, Sander Øverjordet, Magnus Brandbyge og Erik Toft. Sidstnævnte sad uden for med den fodskade han pådrog sig i kampen mod Skanderborg AGF.

Både KIF og Nordsjælland lagde fra land i et hæsblæsende tempo, hvor var masser af drev over angrebsspillet i begge ender af banen. Det kneb mere med at få fat i forsvaret. Mod slutningen af første halvleg blev den del af spillet dog forbedret hos KIF, og da samtidig Magnus Brandbyge i KIF-målet bød ind med flere vigtige redninger betød det, at KIF'erne kunne gå til pause med en 19-14 føring – det sidste mål i absolut sidste sekund sat ind af Peter Lund fra højre fløj efter, at han opsnappede en returbold efter et forsøg af KIF's playmaker Sander Øverjordet.

Netop Sander Øverjordet var den helt store drivkraft i KIF's spil. Han var lynende farlig på sine egne afslutninger, og han strøede om sig med målgivende afleveringer til både streg- og fløjspillerne. I det hele taget var flere af de spillere, som spillede sidste hjemmekamp for KIF denne onsdag aften stærkt spillende. Det gjaldt Bjarke Christensen, som også lavede et par stærke forsvarsaktioner, ligesom Vetle Rønningen der som altid var en solid klippe i KIF-forsvaret, men imod slutningen af kampen også lavede nogle fremragende angrebsaktioner – to mål, plus en målgivende aflevering til Benjamin Pedersen på stregen. Og så leverede vores unge tyske spiller, Robert Timmermeister også en solid indsats i de minutter han fik på banen. Det samme kan man sige om Andreas Elbæk, som i denne sæson ikke har fået så meget spilletid, men onsdag aften kom ind og lavede et par fine angrebsaktioner – med en scoring og en målgivende aflevering.

En håndfuld af de KIF-spillere, som heldigvis spiller for klubben i næste sæson leverede også meget stærke præstationer. Det gælder KIF's to bomstærke stregspillere Benjamin Pedersen og Mathias Hedegaard, Jens Svane, som var meget stærkt spillende i begge ender af banen. Det samme var Oliver Norlyk samt Viktor Nevers på fløjen, og så kom målmand Anton Hellberg også ind og havde nogle vigtige redninger – herunder to straffekast.

I det hele taget var det en meget opløftende KIF-præstation, som betyder at holdet nu slutter på ligaens tiendeplads – andenpladsen af de fem hold i kvalifikationspuljen. Det var først og fremmest en fremragende angrebskamp af KIF'erne, og en kamp hvor antallet af tekniske fejl blev holdt på et forholdsvis beskedent niveau.

Efter kampen var der mere at glæde sig over. KIF's sportschef Lars Christiansen kunne afsløre, at playmaker og venstre back, Lauritz Legér, kommer til KIF fra GOG, hvor han har spillet de seneste to sæsoner. Og direktør Christian Hjermind kunne i mikrofonen på halgulvet fortælle, at KIF Koldings ejerkreds udvides med nye investorer, som tilfører klubben et millionbeløb, som både skal styrke spillerbudgettet, understøtte klubbens forretningsudvikling og videreudvikle klubbens akademi og dermed talentudviklingen.

Så det var en begivenhedsrig og glædelig onsdag set med KIF Kolding-briller. Det lover godt frem mod KIF's sæson nummer 41 i landets bedste håndboldrække!

Matchfakta:
KIF Kolding-Nordsjælland Håndbold: 37-31 (19-14)

Målscorere:
KIF: Sander Øverjordet, 8, Benjamin Pedersen, 6, Oliver Norlyk, 5, Jens Svane og Mathias Hedegaard, begge 4, Bjarke Christensen, Robert Timmermeister, Viktor Nevers, Vetle Rønningen, hver 2 mål, Andreas Elbæk og Peter Lund, hver 1 mål.

Nordsjælland Håndbold: Nikolaj Larsson, 7, Gustav Bruun og Carl-Emil Haunstrup, begge 4, Justin Müller, Nichlas Hald og Oliver Klarskov, hver 3, Mathias Campbell, Jeppe Cieslak og Julius Mørk, hver 2, Nikolai Kløigaard, 1 mål.

Udvisninger:
KIF: 2, Nordsjælland: 1

Redninger:
KIF: Magnus Brandbyge: 10/31 (32,26 procent), Anton Hellberg: 3/13 (23,08 procent)
Nordsjælland: Magnus Petersen 7/26 (26,92 procent), Jimmi Andersen: 5/23 (21,74 procent).

2853 tilskuere i Sydbank Arena

Dagens Man of the Match:
KIF: Sander Øverjordet, Nordsjælland: Nikolaj Larsson

 

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere