KIF Kolding møder SUS Nyborg i pokalen


Af Ole Maass

Tirsdag klokken 20.00 skal KIF Koldings mandlige ligahold i Nyborghallerne op imod SUS Nyborgs 2. divisionshold i femte runde af DHF's pokalturnering, Santander Cup. Vinderen af kampen er sikret en plads i 6. runde, som spilles senere på foråret.

Og efter lørdagens heftige brag med den uafgjorte kamp mod Skjern i sidste runde af grundspillet er pulsen kommet ned hos KIF-træner Kristian Kristensen. Og han slår fast, at pokalkampen mod Nyborg er en kamp, som han og hans hold tager yderst seriøst.

-Det gør vi absolut, og det betyder også at vi stiller i stærkeste opstilling, minus Magnus Brandbyge, som lige får en pause for at restituere i forhold til hans hofte, som han har haft smerter i. Ellers stiller vi med fuldt hold. Vi er favoritter, men vi møder et Nyborg-hold, som givetvis vil gøre alt for at skabe en overraskelse mod os, konstaterer Kristian Kristensen.

Nyborgenserne kæmper lige nu en hård kamp for at forblive i 2. division, hvor holdet i øvrigt er i pulje med KIF's andethold, som i midten af januar besejrede Nyborg med 34-29.

Hos Nyborg er der to kendte spillere med ligaerfaring. Den ene af dem – Martin Mauer Larsen – har også i en enkelt sæson, i 2018/2019 spillet i KIF. Her fik han desværre spoleret en stor del af sæsonen af en rygskade, men da KIF den 17. maj 2019 spillede den tredje og altafgørende kamp mod TM Tønder om at undgå nedrykning til 1. division kom Mauer til at spille en stor rolle for KIF. Det gjorde han, da han i anden halvleg bankede fem mål i kassen og dermed bidrog stærkt til, at KIF bevarede ligapladsen efter sejren på 33-28 over TM Tønder. Og dermed fik Mauer sit eget lille – vigtige – kapitel i KIF's store historiebog.

Den anden spiller, som huskes fra sin tid i ligaen er venstre fløj Kristian Klitgaard, som spillede flere sæsoner i BSV og som nu er spillende træner for fynboerne. Klitgaard har også spillet 1. division i Team Sydhavsøerne, og her havde han rent faktisk KIF-træner Kristian Kristensen som sin træner, inden KK efterfølgende blev hentet til Ikast som cheftræner for det kvindelige ligahold.

Til pokalkampen tirsdag aften i Nyborg kan KIF'erne som sædvanligt se frem til at få solid opbakning fra en del medlemmer af KIF Koldings fanklub, Den Gyldne Hånd.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere