KIF Kolding møder løbestærkt og offensivt TMS-hold


Af Ole Maass

Det er et sjællandsk mandskab, som løber på alt og som samtidig praktiserer offensivt forsvar i forskellige varianter, som KIF Kolding møder onsdag klokken 18.30 i Sydbank Arena.

De offensivt indstillede sjællændere fra TMS Ringsted ligger inden onsdagens kamp på ligaens tiendeplads med 12 point i sæsonens første 16 kampe og med KIF på en 12. plads med ét point færre end sjællænderne vil en KIF-sejr betyde, at de to mandskaber kan skifte plads i tabellen.

KIF-træner Kristian Kristensen har stor respekt for TMS, som i denne sæson har gjort det rigtig godt – ikke mindst på hjemmebane, hvor fem af holdets seks sejre er hentet. Men for tre uger siden imponerede TMS også, da holdet på en formidabel anden halvleg hentede en ni-måls sejr på udebane mod SønderjyskE. Det var på den samme bane, hvor KIF-spillerne i lørdags imponerede i begge halvlege, da KIF som bekendt besejrede SønderjyskE med 37-24.

-Vi er forberedt på, at vi gerne skal ind og styre tempoet i kampen. Det er ikke det samme som, at vi skal trække tempoet ned. Men vi skal løbe på de rigtige tidspunkter, og så skal vi hjem og stå i forsvaret, hvor vi godt kan matche TMS på fysikken, siger Kristian Kristensen.

Hos TMS er der flere profiler, som KIF'erne kommer til at bruge ekstra opmærksomhed på. Det er blandt andre den erfarne venstre back Mark Nikolajsen, højre back Christoffer Dreyer, som i denne sæson er kommet til TMS fra GOG, den skudstærke venstre back Oliver Wosniak samt playmaker Nicolai Colunga, som TMS har hentet i den bedste spanske række i klubben Torrelavega. Og så har TMS også i højre fløj, Tobias Nielsen, ligaens indtil nu tredjemest scorende spiller. 112 mål er Nielsen noteret for.

Men hos KIF-drengene er der god ro og tro på tingene efter fire sejre i de seneste fem kampe, og med tre KIF-spillere på ugens hold: Bjarke Christensen, Erik Toft og målmand Magnus Brandbyge er der lige nu godt humør – men også fuld fokus – i KIF-truppen. Det udmønter sig forhåbentlig i en stærk indsats onsdag aften, som vi har set det i de seneste tre sejre mod Skjern, Ribe/Esbjerg og SønderjyskE.

KIF's ottende m/k kan hjælpe spillerne godt på vej onsdag aften. KIF-drengene skal have maksimal opbakning, så kom i god tid i hallen og vær med til at skabe en håndboldfest i den sidste hjemmekamp i 2023.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere