KIF Kolding hentede storsejr i pokalopgør

Af Ole Maass

KIF Kolding havde ikke de store problemer med at spille sig videre til sjette runde i pokalturneringen, da holdet tirsdag aften vandt med 34-18 over SUS Nyborgs 2. divisionshold efter en KIF-føring på 18-10 ved pausen.

Hjemmeholdet var med til 2-2 efter tre minutters spil, men seks minutter senere havde KIF taget styringen i kampen, da holdet efter ni minutter førte med 3-6. Efter 17 minutters spil var føringen udbygget til syv mål – 5-12 til KIF, og på det tidspunkt havde KIF-trænerduo'en Kristian Kristensen og Anders Eggert givet flere af de spillere, som på det seneste har spillet meget velfortjente pauser. Det betød, at unge spillere som Frederik Bay, Peter Lund, Mikkel Lund og Robert Timmermeister fik masser af spilletid, og den spilletid udnyttede de godt.

-Det var en fin kamp i en god stemning og med en fin kulisse med cirka 300 tilskuere. SUS Nyborg havde lavet et godt arrangement, og efter en lidt hektisk indledning på kampen fik vi hurtigt styringen mod et Nyborg-hold med mange unge spillere, fortæller Kristian Kristensen.

Han kunne også konstatere, at både Anton Hellberg og Rasmus Døssing i KIF-målet leverede en stabil præstation i den halvleg de hver fik – begge leverede ni redninger i en kamp, som for KIF'erne var en god forberedelse til de kommende kvalifikationskampe til ligaen, som starter på mandag den 1. april, klokken 16.00, (2. påskedag) hvor Sønderjyske kommer på besøg. Til den kamp skal KIF-drengene og vi der bakker holdet op være helt oppe i gear, og endnu en positiv kendsgerning fra pokalkampen på Østfyn var så også, at ingen af KIF-drengene fik nogle skader i en kamp, som blev spillet i en god atmosfære.

Matchfakta:

Pokalturneringen, Santander Cup, 5. runde:
SUS Nyborg-KIF Kolding: 18-34 (10-18)

Målscorere:
KIF: Mathias Hedegaard, 8, Mikkel Lund, 6, Frederik Bay og Robert Timmermeister, begge 5, Peter Lund, 3, Benjamin Pedersen og Sander Øverjordet, begge 2, Bjarke Christensen, Jens Svane og Erik Toft, hver 1 mål.