KIF fulgte Aalborg helt til dørs


Af Ole Maass

Lidt for mange tekniske fejl og brændte afslutninger  i slutfasen kostede dyrt for et stærkt fightende KIF-mandskab onsdag aften i Aalborg. For øjnene af knap 4800 tilskuere tabte KIF'erne den vigtige sidste grundspilskamp med 24-22 til Aalborg Håndbold.

Nederlaget betyder, at KIF'erne slutter på femtepladsen i grundspillet, og det betyder altså, at det er Skjern Håndbold, som snupper fjerdepladsen i grundspillet og dermed tager et point med over i DM-slutspillet

KIF-drengene kan imidlertid gå med hævede hoveder ind i det kommende slutspil i forvisning om, at de kan bide skeer med selv de bedste hold, som Aalborg Håndbold helt klart må regnes som.

Kampen i Aalborg var tæt hele vejen igennem. Stærkt forsvarsspil og stærkt målmandsspil af både Magnus Brandbyge og Tim Winkler i KIF-målet gjorde, at KIF'erne i første halvleg hele tiden var på omgangshøjde med hjemmeholdet, som førte med 11-10 ved pausen.

KIF'erne kom stærkt ud efter pausen, og det så rigtig godt ud da Steven Plucnar på et stregmål og efter en assist fra Jens Svane bragte KIF foran med 12-16 efter syv minutters spil i anden halvleg. Så fulgte imidlertid en periode med lidt for mange fejlafleveringer fra KIF'ernes side, og så kunne hjemmeholdets Buster Juul udligne til 18-18 efter knap 17 minutters spil i anden halvleg.

I slutfasen var hjemmeholdet en tand skarpere end KIF, men helt frem til 47 sekunder før tid havde KIF'erne chancen for et point, da Jens Svane reducerede til 23-22 til hjemmeholdet. Aalborg tog en time out, og i kampens sidste sekund gjorde Mads Hoxer det til slutstillingen 24-22. Dermed forsvandt håbet om det ene point, som kunne have skaffet KIF'erne fjerdepladsen, da Skjern tabte til GOG.

Men summa summarum. KIF kan gå ind i slutspillet i forvisning om, at holdet har muligheder mod alle hold. Det skal KIF-drengene gerne bevise i den første slutspilskamp, som er hjemme i Sydbank Arena onsdag den 12. april mod Skjern Håndbold. De øvrige hold i KIF's slutspilspulje er Aalborg Håndbold og Ribe-Esbjerg.

Og så er der i øvrigt også igen god grund til at rose KIF Koldings fanklub, Den Gyldne Hånd, som havde sendt en bus med 40 KIF-fans med til Aalborg. De leverede lige som KIF-spillerne en fremragende indsats på banen, og publikums opbakning bliver der i den grad også brug for i det kommende slutspil.

Matchfakta:

Aalborg Håndbold-KIF Kolding: 24-22 (11-10)

Målscorere:

Aalborg: Mads Hoxer, 8, Sebastian Barthold, 5, Felix Claar, 3, Henrik Møllgaard, René Antonsen og Buster Juul, hver 2 mål, Marinus Munk og Benjamin Jakobsen, begge 1 mål.

 

KIF: Erik Toft, 6, Jesper Meinby, 4, Bjarke Christensen, 3, Mads-Peter Lønborg, Jens Svane og Steven Plucnar, hver 2 mål, Thomas Boilesen, Viktor Nevers og Vetle Rønningen, hver 1 mål.

 

Redninger:

Aalborg Håndbold:

Simon Gade: 4/11 (36,36 procent), Mikael Aggefors: 5/20 (25 procent).

KIF Kolding:

Magnus Brandbyge: 6/23 (26.09 procent), Tim Winkler: 10/17 (58,82 procent)

Udvisninger:

Aalborg: 1, KIF: 2

Tilskuere: 4765 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere