Håndboldfest og farvel til KIF-profiler


Foto: BlumePress

Af Ole Maass

Det er to mandskaber med hver sine forudsætninger, som lørdag klokken 15.00 mødes i Sydbank Arena i Kolding. KIF Koldings mandlige ligahold kan stille op i vished om, at holdet også i næste sæson spiller i ligaen, mens dagens modstander, TTH Holstebro skal bruge lørdagens kamp til at skærpe formen frem mod de kommende alt eller intet-kampe mod enten HØJ eller Grindsted fra 1. division.

Lørdagens kamp har mange andre aspekter. Der skal siges farvel og tak for indsatsen til en række store KIF-profiler, som på hver sin måde har leveret en helhjertet indsats for klubben i de seneste meget bevægende sæsoner.

Men udover, at der skal siges farvel til vigtige spillere håber KIF-træner Kristian Kristensen også, at lørdagens kamp kan blive en regulær håndboldfest – også på trods af, at resultatet ikke har nogen betydning for, hvem der skal ud i kval-kampene.

-Vi ved, at der kommer over 3000 tilskuere til kampen, og vi vil meget gerne være med til at lave en håndboldfest. Det vil vi ikke mindst af hensyn til vore sponsorer og vores fantastiske fans, som har bakket os op hele vejen. Det har været imponerende at mærke denne opbakning, og vi vil gerne betale tilbage med en helhjertet indsats, siger KIF-træner Kristian Kristensen.

Han slår dog også fast, at flere af de KIF-spillere, som i de seneste uger har spillet rigtig mange minutter og trukket rundt med diverse mindre skader kan se frem til at blive sparet eller få begrænset spilletid.

-Vi tager opgaven seriøst, og vi går ind for at forsøge at vinde denne kamp, understreger Kristian Kristensen.

Hos dagens modstander siger vi naturligvis særligt velkommen til vores tidligere træner, Andreas Toudahl, som har været på en svær redningsmission i det nordvestjyske.

TTH, som i en årrække har hørt til i toppen af ligaen, har i denne sæson været ramt af mange skader, og det har i den grad influeret på holdets resultater. Ikke mindst efter årsskiftet, hvor TTH har tabt 13 ud af 15 kampe i grundspillet og i nedrykningsslutspillet. Nu skal TTH forsøge at stoppe denne stime og tanke selvtillid frem til kval-kampene mod HØJ eller Grindsted.

I de bestræbelser får TTH et ekstra kort at spille ud i form af højre back Nikolaj Enderleit, som i onsdagens nederlag mod Lemvig/Thyborøn gjorde come back efter halvandet års skadeshelvede. Nikolaj, som har fået en meget stor del af sin håndbold-opdragelse i KIF og som regnes som ét af landets største talenter scorede et enkelt mål i sin come back-kamp. I KIF sender vi en varm hilsen til Nikolaj og ønsker ham held og lykke med at få håndbold-karrieren tilbage på rette spor.

Og til publikum så ellers lige denne opfordring. Giv den gas og vær med til at skabe en håndboldfest i denne sæsonens sidste kamp. Smid hæmningerne over bord og bak drengene op i alle 60 minutter.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere