Gode vibrationer da KIF-spillere startede træningen


Humøret var højt og hos flere af spillerne var der kommet ekstra kulør i kinderne, da spillerne på KIF Koldings ligahold i håndbold torsdag formiddag mødte ind til den første træning forud for den håndboldsæson, som for alvor skydes i gang, når KIF Kolding på udebane i Hillerød skal op imod Nordsjælland Håndbold i pokal 1/8-finalen lørdag den 26. august.

Spillerne på KIF's ligahold tager samtidig med den nye sæson hul på KIF's sæson nummer 40 i ubrudt rækkefølge i landets bedste række, og én af de spillere som i starten af 90'erne som venstre fløj var med til at vinde to DM- og to pokaltitler for KIF var Lars Christiansen, som derudover fik en fantastisk udlandskarriere i Flensburg-Handewitt samt en landsholdskarriere, som har gjort ham til en legende i dansk håndbold. Torsdag formiddag blev Lars Christiansen som bekendt præsenteret som ny sportschef i KIF Kolding, og det tog ikke helt uventet en del af opmærksomheden fra KIF's træningsstart, som torsdag bestod af flere løbetest og fysiske test i fitness-lokalet.

KIF-træner Kristian Kristensen ser frem til en spændende og udfordrende sæson.

-Vi har en stor opgave foran os med at integrere en række nye spillere både på og uden for banen. Det er spillere vi har rekrutteret med omtanke og også med tanke på fremtidens KIF-trup. Jeg tror på, at vi får en trup med en god balance med to spillere på alle pladser, bortset fra stregen og målmandspladsen med tre spillere, siger Kristian Kristensen.

Udfordret

Han slår dog fast, at han og hans trænerkollega, Anders Eggert, i optaktsfasen til sæsonen vil være udfordret på skadeskontoen.

-Vi har en bred trup, men det vil man ikke se her i opstarten. På stregen er Jonas Tidemand på vej tilbage fra en længere skadespause. Benjamin Pedersen er blevet opereret i en håndrodsknogle, og kan heller ikke spille i starten, og andre spillere skal vi også dosere træningsmængde og spilletid på. Vi skal møde stærke modstandere som Porto og Benfica, nummer 1 og 2 i Portugal, når vi fra den 12. til 19. august skal på træningslejr i Portugal. Så her kommer vi også til at se, hvordan vi reagerer når vi bliver presset. Forud for sidste sæson vandt vi alle træningskampe. Det kommer vi ikke til at gøre i år, og det er nok sundt nok, mener Kristian Kristensen, der dog ser frem til den kommende sæson med en god portion optimisme.

29-årige Martin Risom Kristensen er én af ”de nye drenge” i klassen. Han er kommet til KIF efter tre sæsoner i TMS Ringsted. Han var dog ude i hele sidste sæson efter en skulderskade, men i sæsonen 2021/22 var han som højre back én af de flittigst scorende spillere i ligaen.

-Fysisk og styrkemæssigt er jeg der hvor jeg skal være. Men jeg er ikke oppe på fuld skudstyrke endnu. Det kommer til at tage noget tid, siger Martin Risom, som er glad for, at han fik tilbuddet om at komme til KIF.

-Jeg har udover TMS været i klubber som Ajax, BSH, Odder og Lemvig, og KIF er klart den største klub jeg har været i. Andre klubber har også oprustet til den kommende sæson, men jeg ser klart slutspillet som en mål for os. KIF gjorde det fremragende i sidste sæson, og jeg tror på at vi får holdet til at gøre det godt også i den kommende sæson, siger Martin Risom.

20-årige Robert Timmermeister er kommet til KIF fra den tyske storklub, de regerende pokalmestre Rhein Neckar Löwen, og torsdag formiddag hilste han for første gang på de fleste af sine nye holdkammerater.

-Jeg er flyttet ind i en lejlighed i centrum af Kolding, og forleden dag tog Jens (Svane Peschardt) mig med herud i hallen for at træne. Men ellers er det hele nyt for mig. Et nyt land, ny by og ny klub. Men jeg glæder mig til at udvikle mig både som spiller og som menneske. For mig er det en god udfordring, siger den 20-årige tysker.

Han har i den seneste sæson trænet fast med Rhein Neckar Löwens ligamandskab, og også fået kort spilletid i en række af kampene i Bundesligaen. Men derudover har Rober Timmermeister været fast mand på det tyske U21-landshold, hvor han dog desværre ikke – på grund af en fodskade – kunne deltage i sommerens U21 VM-slutrunde, hvor tyskerne på suveræn vis vandt U21 VM på hjemmebane.

Rent spillemæssigt ligger Robert Timmermeisters styrke i forsvarsspillet, men han satser på, at de kommende to sæsoner i KIF vil gøre ham til en komplet spiller, så han udvikler sit spil i offensiven.

-Den danske liga er stærk, og jeg er sikker på, at jeg her vil få en god udfordring, når jeg en dag vender tilbage til Rhein Neckar Löwen, som er planen, lyder det fra den godt to meter højre venstre back.

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere