Formstærkt KIF-hold tog vigtig sejr i Skanderborg


Af Ole Maass

Man skal naturligvis ikke sælge skindet før bjørnen er skudt, men alt skal gå galt for KIF Koldings mandlige ligahold, hvis holdet ikke også er at finde i ligaen i næste sæson. Det står klart efter, at KIF-drengene lørdag eftermiddag hentede en flot sejr på 25-29 efter 12-18 ved pausen imod Skanderborg AGF.

KIF-sejren betyder, at holdet nu fører liga-kvalifikationspuljen med 5 point efter to kampe, mens SønderjyskE har 4 point, Skanderborg har to og det samme har Nordsjælland. Rent matematisk skal KIF have seks point for at være helt sikker på at forblive i ligaen – eller også skal Nordsjælland ikke have flere end tre point i sine tre sidste kampe. I tilfælde af pointlighed mellem KIF og Nordsjælland vil KIF være bedst i kraft af en bedre placering i grundspillet.

Men alt det her er spekulationer. Fakta er, at KIF-drengene i de seneste to kampe mod SønderjyskE og Skanderborg AGF har vist masser af spillemæssig klasse, og det gjorde holdet også lørdag eftermiddag i det midtjyske. Hjemmeholdet kom foran med 2-0, men det var også den eneste føring til midtjyderne denne eftermiddag. I første halvleg stod KIF-forsvaret fantastisk godt, og i målet diskede Magnus Brandbyge op med en håndfuld redninger, og da samtidig spillere som Oliver Norlyk, Sander Øverjordet og Bjarke Christensen var uhyre effektive i angrebet  bragte KIF'erne sig foran med 4-7 efter knap 12 minutters spil, 6-11 efter 18 minutters spil og altså 12-18 ved pausen. Det skete efter en første halvleg, hvor KIF'erne var uhyre effektive med 18 mål på 20 afslutninger. En effektivitet på 90 procent.

KIF var så også begunstiget af, at hjemmeholdet ikke ramte den samme effektivitet. Blandt andet havde hjemmeholdets skudfarlige højre back Jonatan Mollerup tre-fire afslutninger på stolperne. Og i Skanderborgs bagkæde var det kun venstre back Morten Hempel Jensen, som for alvor voldte KIF-forsvaret besvær.

Billedet kom til at ændre sig i anden halvleg, hvor KIF'erne havde flere tekniske fejl og missede afslutninger, som også var en konsekvens af, at hjemmeholdet stod bedre i forsvaret. Og samtidig havde KIF'erne svært ved at løse hjemmeholdets syv mod seks spil, hvor Skanderborg blandt andet lykkedes med mange målgivende indspil til stregspillerne. Så efter små ti minutters spil i anden halvleg var KIF's føring skrumpet til fire mål – 18-22. Samtidig fik hjemmeholdets målmand Salah Boutaf langt bedre fat i anden halvleg, så da der var spillet 17 minutter af anden halvleg var KIF's føring skrumpet til det mindst mulige – 22-23.

I slutningen af anden halvleg, da det brændte på for KIF'erne kom Anton Hellberg på mål for KIF og han havde nogle meget vigtige redninger, da det blev allermest hedt. Det betød, at Skanderborg aldrig fik udlignet, men det var først da Bjarke Christensen med et lille minut tilbage af kampen scorede i tomt mål til 25-28 for KIF, at sejren var sikret.

For KIF'erne var det en uhyre stærkt tilkæmpet sejr. Holdet viste flot moral og holdt hovedet koldt, da det brændte på. Og det er værd at bemærke, at én af KIF's største profiler, Erik Toft, fik meget lidt spilletid, da han blev skadet i første halvleg, og derfor ikke var på banen i hele anden halvleg.

Og så er det også værd at bemærke, at KIF's 150 medrejsende fans udgjorde en heftig kulisse, som gav drengene den opbakning, der skulle til for at levere en så stærk præstation, som det var tilfældet lørdag eftermiddag i Skanderborg.

Matchfakta:
Skanderborg AGF-KIF Kolding: 25-29 (12-18)

Målscorere:

SAH: Morten Hempel Jensen, 10, Lars Mousing, 3, Thor Christensen, Torben Petersen, Mikkel Lang og Frederik Olsson, hver 2, Lars Skaarup, Jonatan Mollerup, Fredrik Arnoldsen og Salah Boutaf hver 1 mål.

KIF: Sander Øverjordet, 9, Bjarke Christensen og Oliver Norlyk, hver 6, Mathias Hedegaard, Jens Svane og Viktor Nevers, hver 2, Benjamin Pedersen og Robert Timmermeister, hver 1 mål.

Udvisninger:
SAH: 2, KIF: 3

Redninger:
SAH: Salah Boutaf: 9/27 (33,33 procent), Kristoffer Laursen: 0/7 (0 procent.

KIF: Magnus Brandbyge: 6/25 (24 procent), Anton Hellberg: 3/7 (42,86 procent)

1377 tilskuere i Fælledhallen i Skanderborg

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere