Flot KIF-indsats gav desværre ikke point


Af Ole Maass

Det var ude i de alleryderste marginaler, og desværre var de marginaler ikke med KIF Kolding, da holdet onsdag aften tabte med 32-31 i en tætpakket thansen Arena i Fredericia.

Da der manglede 31 sekunder af kampen kastede Jens Svane bolden mod et tomt Fredericia-mål til det, der kunne have givet KIF en udligning til 31-31. Bolden ramte stolpen, og så kunne Fredericia tage time out med 25 sekunder igen – foran 31-30. Efterfølgende sikrede Martin Bisgaard sejren med sit mål til 32-30 med 12 sekunder igen, og så var det kun kosmetik på slutresultatet, da KIF's Robert Timmermeister et par sekunder før tid gjorde det til slutresultatet 32-31.

KIF'erne havde grund til at ærgre sig efter, at de samlet havde spillet en rigtig flot kamp i en hektisk kulisse – en kamp, hvor der ikke var nævneværdig spillemæssig forskel på det tophold, som Fredericia er lige nu og KIF, som ligger i bunden af ligaen.

Efter kampen påtog Jens Svane sig for rullende tv-kamera på TV2 Sport skylden for, at hans hold ikke fik point. Det vidner om en spiller med karakter og format, men som Svane også konstaterede så var den spillemæssige indsats, som KIF-spillerne leverede med en stor pil opad. Og så er det selvfølgelig ekstra ærgerligt, at den indsats ikke kastede et point af sig.

KIF'erne fik en rigtig skidt start på opgøret, hvor angrebsspillet var forkrampet og forsvaret ikke var på plads, når hjemmeholdets skytter, cubanske Taboada og franske Junior Scott bombede løs. Så efter fem minutters spil var FHK foran med 6-1. KIF-træner Kristian Kristensen tog time out, og KIF fik stabiliseret forsvaret. Magnus Brandbyge afløste Rasmus Døssing i målet, og i angrebet fik Robert Timmermeister og Andreas Elbæk sat mere tempo i KIF-spillet, og efter knap 22 minutters spil reducerede Benjamin Pedersen til 12-13 for KIF – og KIF var helt på omgangshøjde med FHK.

Det samme var KIF ved pausen, hvor stillingen var 16-16, blandt andet efter et par scoringer af både Bjarke Christensen og Viktor Nevers, som begge var særdeles træfsikre denne onsdag aften.

KIF startede anden halvleg lidt forkrampet, men blev holdt inde i kampen i kraft af ganske fornuftigt forsvarsspil og flotte redninger af Magnus Brandbyge, som stod sæsonens hidtil bedste kamp for KIF.  Men så holdt KIF'erne en knap seks minutter lang scoringspause, og i den periode bragte hjemmeholdet sig foran med 22-19. Herefter var det hjemmeholdets tur til at lave fejl, og KIF fik så en stærk periode, hvor holdet fra at være bagud med 23-20 scorede fem mål på stribe og bragte sig foran med 23-25, da der manglede knap 14 minutter af kampen.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage. Da der manglede fem et halvt minut udlignede Erik Toft til 27-27. Efter endnu en redning fra Brandbyge i KIF-målet kunne Oliver Norlyk med fire et halvt minut tilbage bringe KIF foran med 27-28. Kristian Stoklund udlignede til 28-28, men knap tre et halvt minut før tid kunne en stærkt spillende Mathias Hedegaard bringe KIF foran med 28-29. Det blev så også KIF's sidste føring. En fejlaflevering og en redning fra FHK-keeper Sebastian Frandsen gav hjemmeholdet et par kontrascoringer, og så var FHK på sejrskurs med under to minutter igen – og stillingen 31-29.

Og så fulgte altså det hektiske slutminut, hvor KIF'erne kunne have udlignet, men Svane ramte stolpen, og KIF'erne måtte gå fra banen ærgerlige over, at en samlet set rigtig flot kamp ikke gav nogen point.

Hos KIF var der både tale om en stærk kollektiv indsats, men også stærke individuelle præstationer. Magnus Brandbyge leverede som nævnt sæsonens bedste kamp i målet. På stregen og i forsvaret var Benjamin Pedersen og Mathias Hedegaard uhyre stærke. På fløjene var både Bjarke Christensen og Viktor Nevers særdeles træfsikre, lige som tyske Robert Timmermeister også ydede en kæmpe indsats i begge ender af banen. Andreas Elbæk satte fart i KIF-spillet, og Jens Svane leverede som altid en 100 procents indsats i begge ender af banen, selvom det altså ikke var det hele, der lykkedes for ham. Det samme kan man sige om Oliver Norlyk, som scorede på tre af sine fem skud, men også leverede flere målgivende afleveringer og i øvrigt en stærk indsats i forsvaret.

KIF'erne skal se fremad. Med en indsats som den holdet leverede onsdag aften i Fredericia venter der point forude. De første af slagsen må meget gerne komme i næste uge – lørdag den 21. oktober, kl. 15.30, når Nordsjælland Håndbold kommer på besøg.

Matchfakta:

Fredericia HK-KIF Kolding: 32-31 (16-16)

Målscorere:

FHK: Martin Bisgaard og Kasper Young, begge 7, Kristian Stoklund og James Junior Scott, begge 5, Reinier Taboada, 4, Sebastian Henneberg, 2, Lasse Balstad og Evgeni Pevnov, begge 1 mål.

KIF: Viktor Nevers, 6, Bjarke Christensen, 5, Mathias Hedegaard, Benjamin Pedersen og Robert Timmermeister, hver 4, Oliver Norlyk og Erik Toft, begge 3, Jens Svane og Andreas Elbæk, hver 1 mål.

Udvisninger:

FHK: 3, KIF: 0

Redninger:

FHK: Sebastian Frandsen: 11/41 (26,83 procent)

KIF: Magnus Brandbyge: 14/36 (38,89 procent, Rasmus Døssing: 1/9 (11,11 procent)

2245 tilskuere i thansen Arena i Fredericia

#vikæmperforkolding

WordPress hjemmeside udviklet af Magio - web med mere